Δήμαρχος Τρίπολης: «Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε»

Ιουλίου 21, 2022 0
Δήμαρχος Τρίπολης: «Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε»
Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, διεξήχθη ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για τον ποδηλατόδρομο της οδού "Καλαβρύτων", στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, του Δήμου Τρίπολης.

Στη διάρκεια της διαβούλευσης, παρουσιάστηκαν τρείς εναλλακτικές προτάσεις.

Βασικός άξονας είναι ότι μεγαλώνουν τα πεζοδρόμια, διατηρούνται οι θέσεις στάθμευσης, αυξάνονται τα δέντρα, με προοπτική να επανεξεταστεί από τους μελετητές η δενδροστοιχία στο κέντρο της οδού, για να προκύψει η καλύτερη δυνατή λύση.

Επί της ουσίας, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν για την ανάγκη ανάπλασης της οδού και της κατασκευής ποδηλατόδρομου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης είπε ότι «σκοπός της διαβούλευσης είναι πριν παρθούν αποφάσεις, να ακούσουμε τις απόψεις των δημοτών μας.
Δεν σημαίνει ότι αυτές οι τρεις προτάσεις θα υιοθετηθούν κατά γράμμα, ενδεχομένως να υπάρξουν τροποποιήσεις μέσα από τη διαβούλευση.
Η ανάπλαση της οδού «Καλαβρύτων» θα συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο.
Το έργο της ανάπλασης αποτελεί ένα υπόεργο μίας πρότασης που έχουμε υποβάλλει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπου προβλέπεται η ανάπλαση του κεντρικού πάρκου της πόλης, του δρόμου για το πανεπιστήμιο, ενός δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων που θα συνδέουν τα περιαστικά άλση, καθώς και έναν ποδηλατοδρόμο προς τη λίμνη Τάκα και θα επιστρέφει από την Τεγέα. Αποτελεί ένα συνολικό έργο 10.500.000 ευρώ.
Σκοπός του έργου είναι να αποδοθεί περισσότερος χώρος για πεζούς και ποδηλάτες. Το έργο ανάπλασης της Καλαβρύτων είναι σύμφωνο με το ΣΒΑΚ.»

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, με πολλά ερωτήματα και απορίες στις οποίες απάντησαν οι μελετητές.

Σύμφωνος με το εν λόγω έργο τάχθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, ο οποίος και με την ιδιότητα του Γεωπόνου, υπογράμμισε ότι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν μεγαλύτερα δένδρα στην Καλαβρύτων και με την πάροδο του χρόνου, να αναπτυχθούν πιο σύντομα και να επανέλθει σταδιακά η αρχική μορφή.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Λαγός και Αλέκος Κανελλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Σαμπράκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σπηλιόπουλος, Βασιλική Παρασκευοπούλου – Καλασούντα και Παναγιώτης Καμπυλαυκάς, εκπρόσωποι φορέων και απλοί πολίτες.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr