ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παπαδημητρίου: Έντονο πρόβλημα διέλευσης λόγω βλάστησης στους δρόμους

Ιουλίου 21, 2022 0
Παπαδημητρίου: Έντονο πρόβλημα διέλευσης λόγω βλάστησης στους δρόμους
Τοποθετήσεις και ερωτήματα στην Συνεδρίαση του Δ.Σ. Τρίπολης στις 5/7.
  • Αδράνεια της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση των αρρωστιών των καστανιών. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο είχα τοποθετηθεί εντός του Δ.
  • Σ σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές καστανιάς με τις αρρώστιες. Σας είχα αναφέρει συγκεκριμένα το Δ. Βόρειας Κυνουρίας που είχε κάνει ενέργειες και που συνεχίζονται. Εμείς τίποτα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. 
  • Έντονο πρόβλημα διέλευσης λόγω βλάστησης στους δρόμους που συνδέουν τα χωριά μας. Παρακαλώ να κάνετε τις απαιτούμενες ενέργειες προς την Περιφέρεια έτσι ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι απ’ την έντονη αυτοφυή βλάστηση η οποία περιορίζει κατά πολύ την ορατότητα αλλα και την διέλευση των οχημάτων. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων αλλά και πρόκλησης πυρκαγιάς.
  • Ορισμός εξειδικευμένων επιστημόνων σχετικά με τον έλεγχο τήρησης των περιβαλλοντικών όρων που προβλέπονται για το εργοστάσιο της Παλαιόχουνης αρχικά αλλά και για άλλες περιπτώσεις που άπτονται στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Με αφορμή της Αναλήψεως που βρέθηκα στην Παλαιόχουνη, υπήρχε έντονη δυσοσμία. Υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί σχετικά με την τήρηση ή μη των περιβαλλοντικών όρων που περιγράφονται και αντίστοιχα με τα στάδια μετάβασης του έργου. Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε ούτε ειδικοί ούτε να αστυνομεύουμε. Θεωρώ ότι πρέπει να πάρουμε μια απόφαση, να αναζητήσουμε ένα εξειδικευμένο γραφείο το οποίο να μπορεί να παρακολουθεί την τήρηση των όρων που προβλέπονται και να κάνει τις απαιτούμενες μετρήσεις έτσι ώστε να βλέπουμε αν όλα πάνε καλά ή όχι. Αυτό να μπορούμε να το πράττουμε και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις που θα έχουν σχέση με επικινδυνότητα επιβάρυνσης περιβάλλοντος. 
Παπαδημητρίου Γ. Σωτήρης

Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης
πρώην Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr