Απών ο Δήμος Τρίπολης από τα Best City Awards για ακόμη μια χρονιά

Μαρτίου 16, 2022 0

Τα Best City Awards τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις ανέδειξαν την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στη Θεατρική Σκηνή | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τους νικητές, σε μια ολοζώντανη covid free Τελετή Απονομής με τη συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφων.

Η τελευταία φορά που ο Δήμος Τρίπολης βραβεύτηκε, ήταν το 2017 στον τομέα Ψηφιοποίησης στον Πολιτισμό με την καλή πρακτική (Digital Tour) – Διασύνδεση αστικού-αγροτικού τοπίου, Διαχείριση πολιτιστικών υποδομών. Στην τελετή απονομής το Δήμο Τρίπολης εκπροσώπησε τότε ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Δημήτρης Βόσνος ο οποίος και παρέλαβε το SILVER βραβείο, στην Ενότητα Πολιτισμός – Τουρισμός.

vosnos ity2017

 

Tα Best City Awards 2022 που διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 5η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σε μια γεμάτη αισιοδοξία εκδήλωση, τα στελέχη των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων παρέλαβαν τα βραβεία τους, φωτογραφήθηκαν με συνεργάτες και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, έκαναν δηλώσεις on camera και χαλαρή συζήτηση, υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες, προσαρμοσμένες πλήρως στα υγειονομικά μέτρα των ημερών

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου (Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων), στέλνει συγχαρητήριο μήνυμα σε όλους τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία, δηλώνοντας με την ευκαιρία «Ο ιός covid-19 ήρθε, απείλησε, αλλά τον αντιμετωπίσαμε. Η Αυτοδιοίκηση χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα, ανοίγοντας και νέους δρόμους. Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, καινοτομήσαμε, βρήκαμε λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αξιοποιήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, στηριχθήκαμε στην εμπειρία των υπαλλήλων, ανοιχθήκαμε στην κοινωνία, βρήκαμε τρόπους  συν-εργασίας, αλλάξαμε κάποιες συνήθειες… και πετύχαμε!
Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!».

Από την πλευρά του ο επίτιμος Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής), ο οποίος λόγω της  εξέλιξης της κακοκαιρίας «Φίλιππος» δεν κατάφερε να βρίσκεται στην εκδήλωση, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα δηλώνοντας πως «η διαχείριση και η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε αποτέλεσε και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση και σε αυτή οι φορείς της χώρας και, φυσικά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση βγαίνουν νικητές. Συγχαρητήρια σε όσους βλέπουν μακριά, στους νικητές των Best City Awards, που παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της χρονιάς, κατάφεραν να διακριθούν για τις δράσεις τους και να αποτελέσουν φωτεινά παραδείγματα αειφόρων πόλεων». 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr