Επαυξημένη πραγματικότητα σε εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης (vid)

Νοεμβρίου 20, 2021
Επαυξημένη πραγματικότητα σε εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης (vid)
Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, από τις 10:30 έως 13:00, μαζί με τη δράση «Ατελώς από το Μέτωπο», οι επισκέπτες μας θα έχουν τη χαρά να βιώσουν την ιστορία με ένα διαδραστικό τρόπο, που μέσω της τεχνολογίας ζωντανεύουν τα πρόσωπα και…

Με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ταξιδεύουμε στο χρόνο και στην ιστορία, για να ζωντανέψουμε και να συναισθανθούμε το Έπος του 1940-41, μέσα από τα «Επιστολικά Δελτάρια» των στρατιωτών της εποχής.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, από τις 10:30 έως τις 13:30, οι επισκέπτες του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης, θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν και να αποστείλουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα, «Ατελώς» μέσα από τις υπηρεσίες του Στρατιωτικού Ταχυδρομείου, πιστά αντίγραφα από τα «Επιστολικά Δελτάρια» του Ελληνοϊταλικού Πολέμου ή να τα κρατήσουν ως ενθύμιο στη συλλογή τους.

Το επιστολικό δελτάριο, αυτό το μικρό κομμάτι προτυπωμένου χαρτιού, έστω και ύστερα από τη λογοκρισία του πολέμου, ήταν η επικοινωνία του στρατιώτη από μέτωπο με τα αγαπημένα του πρόσωπα στα μετόπισθεν. Τα διασωθέντα δελτάρια αποτελούν τη ζωντανή μαρτυρία εκείνων των ηρωικών στιγμών, μιας και τα γεγονότα γράφονταν την ώρα που συνέβαιναν και σκιαγραφούσαν την αυτοθυσία των στρατιωτών και τη σκληρή καθημερινότητα του πολέμου.

Παράλληλα στο Μουσείο, θα εκτίθενται αντίγραφα επιστολών και δελτάρια από το μέτωπο, όπως και αντικείμενα της Στρατιωτικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας διαφόρων περιόδων.

Λόγω της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η είσοδος στο Μουσείο επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού PCR ή Rarid test, του τελευταίου 72 ή 48/ωρου.

  • πολεμικό μουσείο Τρίπολης
  • εκδηλωση

    Comments powered by CComment

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr