Ο Δήμος Γορτυνίας υπέβαλε τις προτάσεις του στις Προσκλήσεις του «Αντώνης Τρίτσης»

Ιουλίου 02, 2021 0
Ο Δήμος Γορτυνίας υπέβαλε τις προτάσεις του στις Προσκλήσεις του «Αντώνης Τρίτσης»
Στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Δήμος Γορτυνίας υπέβαλλε εννέα προτάσεις για χρηματοδότηση ύψους 14.640.893,41€. Βασικοί άξονες του Προγράμματος αποτελούν οι τομείς της Πολιτικής Προστασίας, του περιβάλλοντος, της τεχνολογίας, του πολιτισμού, του τουρισμού, της εύρυθμης λειτουργίας των πόλεων κ.ά. Τα έργα που εκτελούνται έχουν κυρίως βελτιωτικό και εκσυγχρονιστικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα, οι υποβληθείσες προτάσεις στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έχουν ως ακολούθως:

  • Αναβάθμιση υποδομών και δικτύου ύδρευσης Δήμου Γορτυνίας, συνολικού προϋπολογισμού πρότασης 7.172.180,97 € (χωρίς ΦΠΑ).
  • Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Γορτυνίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.055.078,12 €.
  • Γωνιές ανακύκλωσης στο Δήμο Γορτυνίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.031.680,00 €.
  • Δράσεις ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Γορτυνίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.343.228,00 €.
  • Ανάπτυξη διαδραστικών εφαρμογών και ψηφιακού περιεχομένου για την δημιουργία του εικονικού μουσείου Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα, συνολικού προϋπολογισμού 690.000,00 €.
  • Γορτυνία – χώροι και πρόσωπα της Επανάστασης του 1821 μέσα από τεχνολογίες ψηφιακών μέσων προβολής, συνολικού προϋπολογισμού 207.390,00 €.
  • Προμήθεια συστημάτων και ειδικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας στο Δήμο Γορτυνίας, συνολικού προϋπολογισμού 566.599,40 €.
  • Μελέτες ωρίμανσης έργων του Δήμου Γορτυνίας, συνολικού προϋπολογισμού πρότασης 507.475,48 €.
  • Προσεισμικός έλεγχος κρίσιμων υποδομών Δήμου Γορτυνίας, συνολικού προϋπολογισμού 67.261,44 €.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, δήλωσε σχετικά: «Αξιοποιούμε με πρόγραμμα και μεθοδικότητα κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, ενώ παράλληλα διεκδικούμε πόρους που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Στόχος μας ήταν η υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων, προκειμένου να επιτύχουμε την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Γορτυνίας καθώς και την αναβάθμιση επιμέρους δημοτικών υποδομών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας, τους συνεργάτες μου, τους εξωτερικούς συμβούλους και όλους όσοι συνέβαλαν καθοριστικά στην προετοιμασία ενός άρτιου συνόλου προτάσεων για χρηματοδότηση».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr