"Όχι" στις ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο από το Δ.Σ. Δήμου Γορτυνίας

Μαϊος 18, 2021
«Βροντερό ''όχι'' του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο Μαίναλο»

Στην συνεδρίαση της 17ης Μαΐου του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας συζητήθηκεεκτός ημερήσιας διάταξηςθέμα,σχετικά με την Έκφραση απόψεων για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 36 MW, και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού» της Εταιρείας GREENTOP ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΥΣΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.

Κ.Ε. στη θέση «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΜΑΔΑΡΑ –ΒΟΥΡΤΣΑ», της Δ.Ε. Φαλάνθου  του Δήμου Τρίπολης και της Δ.Ε. Βυτίνας του Δήμου Γορτυνίας της Π.Ε. Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

            Η εν λόγω Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για την έκφραση απόψεων. Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας τάχθηκε αρνητικάστην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Μαίναλο καιψήφισε θετικά την εισήγηση του Δημάρχου, Ευστάθιου Κούλη, η οποία περιελάμβανεστοχευμένες και εμπεριστατωμένες αντικρούσεις επί της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων,  ισχυροποιώντας της αντιρρήσεις της τοπικής κοινωνίας.

            Υπογραμμίζοντας πως είναι θετικά προσκείμενο στη δημιουργίαανανεώσιμων πηγών ενέργειαςυπό προϋποθέσεις, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνοψίζεται ως εξής:

«Α. Εγκρίνει την εισήγηση του Δημάρχου ως έχει, όπως αυτή συμπληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων.

Β. Εκφράζει την έντονη διαφωνία του και την αντίθεσή του στη δημιουργία και τη λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 36 MW, και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού» της Εταιρείας GREEN TOP ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΥΣΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. στη θέση «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΜΑΔΑΡΑ –ΒΟΥΡΤΣΑ», της Δ.Ε. Φαλάνθου  του Δήμου Τρίπολης και της Δ.Ε. Βυτίνας του Δήμου Γορτυνίας της Π.Ε. Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Γ. Ζητά να απορριφθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ως άνω έργου καθώς προσεγγίζει μονοσήμαντα τη σκοπιμότητα του, παραλείπει ή υποεκτιμά πολύ σημαντικούς παράγοντες που σχετίζονται με αναπτυξιακά,  χωροταξικά και περιβαλλοντικά κριτήρια. 

Δ. Εκτιμά ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε πολλαπλά επίπεδα, θα διαταράξει το οικοσύστημα της περιοχής, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και κυρίως θα καταδικάσει κάθε προσπάθεια ήπιας τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή, η οποία αποτελεί κύριο και πρωταρχικό στόχο του Δήμου.

Ε. Αποφαίνεται ότι από την επένδυση αυτή δεν προκύπτει κανένα απολύτως όφελος για την περιοχή.

ΣΤ. Συντάσσεται πλήρως με την άποψη και τη θέση του γειτονικού Δήμου Τριπόλεως, που ομόφωνα αντιτίθεται στην επένδυση αλλά και όλων των συλλογικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Μαινάλου, που διαφωνούν πλήρως με την κατασκευή.

Ζ. Εξουσιοδοτεί τον κο Δήμαρχο να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια».

 • ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

  Leave a comment

  Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  Latest Tweets

  Introducing Food Ordering and Table Reservations System together in WP Cafe Restaurant Solution WordPress Plugin.… https://t.co/rizvVSJOP1
  𝐖𝐏 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐬 𝐚𝐥𝐥-𝐧𝐞𝐰 𝐑𝐞𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 𝐟𝐞𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 ! #restaurant #foodmenu #restaurantmenu… https://t.co/otH6jaQ2V5
  Qoxag - News Magazine WordPress Theme now available on Envato Market. #newstheme #wordpressthemes #envatomarket… https://t.co/f7uegSk7Vu
  Follow Themewinter on Twitter