Εξόρμηση του ΣΑΟΟ στον χειμερινό χιονισμένα Πάρνωνα

Δεκεμβρίου 20, 2023 0
Εξόρμηση του ΣΑΟΟ στον χειμερινό χιονισμένα Πάρνωνα
Μια θαυμάσια και αξέχαστη εμπειρία έζησαν σαράντα ορειβάτες του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Oικολόγων (ΣΑΟΟ) στον χειμερινό χιονισμένα Πάρνωνα το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου 2023.

Ξεκινήσαμε με το λεωφορεία το μεσημέρι του Σαββάτου με προορισμό τη Βαμβακού (900 μ.

). Από εκεί ακoλουθήσαμε το ευδιάκριτο μονοπάτι που οδηγεί στο καταφύγιο (1400 μ.), όπου φτιάσαμε μετά δύο ώρες πορείας υπό συνεχή βροχή. Αφού τακτοποιηθήκαμε, και μετά ένα σφηνάκι τσίπουρο για να ζεσταθούμε, η ομάδα των μουσικών μας άρχισε να παίζει. Το μπουζούκι, οι κιθάρες και το τουμπελέκι πήραν φωτιά και συνόδευσαν το πλούσιο δείπνο μας, δίπλα στο τζάκι. Ζεστός τραχανάς, μακαρόνια, γίδα βραστή, λουκάνικα, γλυκά και άφθονος οίνος, όλα άψογα προετοιμασμένα από τον Μανώλη. Τα κέφι άναψε και όλη η ομάδα διασκέδασε μέχρι τη μία το πρωί. Την παράσταση έκλεψε, ως συνήθως, ‘’ο πρόεδρος της νύχτας’’.

Το πρωί της Κυριακής ξεκινήσαμε για το οροπέδιο του Προφήτη Ηλία, περπατώντας μεγάλο κομμάτι της διαδρομής πάνω σε χιόνι. Φθάνοντας στο οροπέδιο οι καιρικές συνθήκες γίνονταν όλο και δυσκολότερες. Δυνατός αέρας, χαμηλή θερμοκρασία, πυκνή ομίχλη, χιόνι. Μια μικρή ομάδα αποφάσισε να ανέβει στην κορυφή Μεγάλη Τούρλα (1935 μ.), ενώ οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, όπου έγινε μια μικρή στάση. Κατόπιν όλοι μαζί πήραμε το μονοπάτι που μας οδήγησε στην άσφαλτο. Εκεί περίμενε το λεωφορείο της επιστροφής.

#ΣΑΟΟ #σαοο_αρκαδιας

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr