Διάλεξη στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης για τη συνεργασία μουσείου και σχολείου (pics-vid)

Σεπτεμβρίου 27, 2023 0
Διάλεξη στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης για τη συνεργασία μουσείου και σχολείου (pics-vid)
Διάλεξη με τίτλο «Μουσείο και Σχολείο: Διαδρομές τεμνόμενες ή ασύμπτωτες;», πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης το απόγευμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης Σμήναρχο κ. Δημήτρη Φωτόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκοπό της εκδήλωσης που ήταν η συνεργασία μουσείου και σχολείου προκειμένου, οι επισκέψεις στα μουσεία να γίνουν περισσότερο εποικοδομητικές. Παράλληλα, ευχαρίστησε την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πελοποννήσου, για τη συμβολή της στην διοργάνωση της εκδήλωσης. 

Κατόπιν, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Οικονομόπουλος, μίλησε για την σπουδαιότητα να κατανοήσουν τα παιδιά τις δυνατότητες που προσφέρει το μουσείο σε συνεργασία με το σχολείο.

polemiko

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Βασίλειος Οικονομίδης, πραγματοποίησε διάλεξη για τη συμβολή Μουσείου και Σχολείου και πως αυτοί οι δύο φορείς, μπορούν τελικά να συνεργαστούν.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, καθώς και προτάσεις προκειμένου να υπάρξει συνεργασία του Μουσείου με το Σχολείο.

oikonomidis

#πολεμικό_μουσείο_Τρίπολης #VIDEO

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr