Για τις Πρώτες Βοήθειες ενημερώθηκαν οι πολίτες της Τρίπολης (pics-vid)

Σεπτεμβρίου 27, 2023 0
Για τις Πρώτες Βοήθειες ενημερώθηκαν οι πολίτες της Τρίπολης (pics-vid)
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών το περιφερειακό τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Τρίπολη, διοργάνωση δράση με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες στον Ψηφιακό Κόσμο», στο χώρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας το απόγευμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου.

Στις μέρες μας, βλέπουμε αρκετούς συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους, καθώς ο περισσότερος κόσμος δεν είναι εκπαιδευμένος έτσι ώστε να παρέχει πρώτες βοήθειες, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Γι' αυτό το λόγο όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί, είχαν την ευκαιρία να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για το πως μπορούμε να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή και να αντιμετωπίσουμε μικρά και μεγάλα τραύματα, που προκύπτουν στην καθημερινότητα.

protes boitheiew

Επίσης, ενημερώθηκαν για τα απαραίτητα που πρέπει να παρέχει ένα φαρμακείο όπως και για το σημείο, που πρέπει αυτό να τοποθετείται.

Ακολούθησε, επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από υπεύθυνους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και εκπαίδευση στη χρήση ΚΑΡΠΑ και του απινειδωτή.

kosmoss

Τέλος, έγινε παρουσίαση μιας εφαρμογής που όλοι μπορούμε να έχουμε στα κινητά μας τηλέφωνα, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση του ίντερνετ και η οποία, μπορεί να μας δώσει οδηγίες σε περίπτωση που βρεθούμε σε κάποιο περιστατικό και δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις. Η εφαρμογή αυτή λέγεται «Universal First Aid App» και μπορεί να γίνει δωρεάν λήψη από το κινητό. 

protes boithies

#ΠΡΩΤΕΣ_ΒΟΗΘΕΙΕΣ #VIDEO

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr