Νέο Δ.Σ. Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας

Δεκεμβρίου 19, 2023 0
Νέο Δ.Σ. Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας
Σε κλίμα ομοφωνίας και ενότητας, συγκροτήθηκε, σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 2023, στη Δημητσάνα, με την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, πρώην βουλευτής Επικρατείας.

Γενικός Γραμματέας, Τζένη  Δημητρακοπούλου,  περιφερειακός σύμβουλος Π. Πελοποννήσου.

Αντιπρόεδρος, Ευστάθιος Κούλης, δήμαρχος Γορτυνίας.

Ταμίας,Θανάσης Πετράκος, πρώην βουλευτής.

Ειδικός Γραμματέας, Κατερίνα Χατζηγιαννούλη, εικαστικός.

Μέλη:  Μαργαρίτα Θεοδωράκη – κόρη του Μίκη και διευθύντρια της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη, πατέρας Ιάκωβος Κανάκης – πρωτοσύγκελος Μητροπόλεως Γόρτυνος Μεγαλουπόλεως, Γιώργος Κανελλόπουλος – πρόεδρος Κοινότητας Ζάτουνας, Νίκος Κοτζιάς – πρώην υπουργός Εξωτερικών,  Χρήστος Λαμπρόπουλος – αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Νίκος Μάλλιαρης, πρώην γενικός γραμματέας ΠΣΑΠ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης - ευρωβουλευτής – πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Σοφιανός - πρώην βουλευτής  και μέλος Π.Γ του ΚΚΕ, Τάσος Τζήκας - πρόεδρος ΔΕΘ HELEXPO, Αλέξανδρος Χαρκιολάκης  -διευθυντής του Συλλόγου Οι φίλοι της Μουσικής. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος - πρόεδρος ΠΣΑΤ και ο Σταμάτης Περίσσης - δήμαρχος Σκοπέλου.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο, θα συνεχίσει το έργο της δυναμικής  ανάπτυξης του Μουσείου και  προβολής των αξιακών – οικουμενικών προταγμάτων του Μίκη Θεοδωράκη, με βασικούς στρατηγικούς στόχους,  την ολοκλήρωση του Ψηφιακού Εικονικού Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, και τις εκδηλώσεις, το 2024, για τα 50 χρόνια από την μεταπολίτευση και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και, το 2025, για τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου μας δημιουργού και αγωνιστή της δημοκρατίας και της ελευθερίας Μίκη Θεοδωράκη. 

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του Μουσείου, στην προηγούμενη θητεία του κινήθηκε με μεγάλη δυναμική και αποτελεσματικότητα για την αναβάθμιση του Μουσείου με νέα εκθέματα και για την αύξηση της επισκεψιμότητας του. Με βάση την παρακαταθήκη του Μίκη Θεοδωράκη οργανώθηκε τα δύο τελευταία ,  και συνεχίζει πλέον ως θεσμός, το Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας προβάλλοντας το μουσικό, πνευματικό, πολιτιστικό  και πολιτικό  έργο του μεγάλου Έλληνα. Ακόμη, συστήθηκε η Παιδική Νεανική Χορωδία του Μουσείου με τον μαέστρο Στέφανο Καρδιόλακα και προχωρά η λειτουργία του παραρτήματος του Μουσείου στο ΄Ιλιον, σε συνεργασία με το δήμο. Ακόμη, το Δ.Σ. του Μουσείου, ανέπτυξε και πολλές συνεργασίες όπως με την Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΔΕΘ, κ.α . Η στρατηγική συνεργασία με το δήμο Γορτυνίας και το σύλλογο Οι φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, συνέβαλε στην αναβάθμιση του Μουσείου και στην υλοποίηση του Ψηφιακού – Εικονικού Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr