«Δημιουργίες από δέρμα» | Καλλιτεχνικό εργαστήρι στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Νοεμβρίου 10, 2023 0
«Δημιουργίες από δέρμα» | Καλλιτεχνικό εργαστήρι στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Sarca II» της Θάλειας Κερούλη, που παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 (ώρες 14:00-16:00), καλλιτεχνικό εργαστήρι για οικογένειες με παιδιά.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πρακτική με την οποία η καλλιτέχνιδα επεξεργάζεται παλιά, χρησιμοποιημένα χαρτιά με διάφορα υλικά, προκειμένου να τα καταστήσει ανθεκτικά στον χρόνο, καθώς και τις αντίστοιχες τεχνικές της παραδοσιακής βυρσοδεψίας. Στη συνέχεια, θα πειραματιστούν με το λάδωμα, το «σκέφισμα» και το γυάλισμα του δέρματος, για να κατασκευάσουν και να διακοσμήσουν μικρά δερμάτινα αντικείμενα, όπως κοσμήματα, κλειδοθήκες και σουβέρ, τα οποία θα πάρουν μαζί τους.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Sarca II» (9/10/2023-31/1/2024) είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με την Α.Μ.Κ.Ε. «Πεδίον για την τέχνη και τον πολιτισμό». Με σημείο αναφοράς τα αποκατεστημένα εργαστήρια και τις προβιομηχανικές διαδικασίες της βυρσοδεψίας, όπως αυτά παρουσιάζονται στο Μουσείο, τα γλυπτά από χαρτί της Θάλειας Κερούλη, που παραπέμπουν άμεσα σε σάρκες, σφάγια και δέρματα, βρίσκονται σε άμεσο διάλογο με τη μόνιμη έκθεση.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00) ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

#ΜΟΥΣΕΙΟ #ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr