Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ανέγερση 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους»

Οκτωβρίου 24, 2023 0
Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ανέγερση 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους»
Υπεγράφη, σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου, η σύμβαση του έργου «Ανέγερση Διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους», μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ.
Αθανάσιου Γιάνναρη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Προέδρου της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Τίμου Κατσίπου, του…

Πρόκειται για ένα έργο με συνολική δαπάνη προϋπολογισμού 1.238.000,00€ και η προθεσμία περαίωσής του είναι τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ).

Το κτίριο είναι ισόγειο και περιλαμβάνει, χώρους διοίκησης, 2 αίθουσες, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, χώρους υγιεινής και αποθηκευτικούς χώρους. Το διδακτήριο θα έχει δυναμικότητα 50 μαθητών. Η συνολική πραγματοποιούμενη δόμηση είναι: 457,01 τ.μ. Στον περιβάλλοντα χώρο, υπάρχει πρόβλεψη να φυτευτούν 18 νέα δένδρα και 21 θάμνοι. Κατασκευάζεται τοίχος περίφραξης με σιδερένιο κιγκλίδωμα και δυο εισόδους. Δημιουργούνται περιοχές με πράσινο καθώς και περιοχές σκληρών επιφανειών από τσιμεντόπλακες έγχρωμες αντιολισθητικές και άλλες με κατάλληλο χώμα για οργανωμένη φύτευση. Το κτίριο έχει αντιμετωπιστεί βιοκλιματικά και ενεργειακά. Προβλέπεται φωτισμός αύλειου χώρου με λαμπτήρες τεχνολογίας led. Επίσης εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αξιοποίησή της με τη μέθοδο του ετήσιου συμψηφισμού ενέργειας (net metering).

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έρχεται ως αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., όλα τα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου, της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.,  καθώς και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες τόσο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. όσο και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης αντιμετωπίζεται το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης του Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την αύξηση του μαθητικού δυναμικού της Κοινότητας. Με την ολοκλήρωσή του θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο βιοκλιματικό διθέσιο Νηπιαγωγείο χωρητικότητας 50 νηπίων. Συνεχίζουμε υπεύθυνα και κάνουμε πράξη ότι δεσμευτήκαμε στους κατοίκους της Βόρειας Κυνουρίας».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr