«Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια για το Κέντρο Ανοιχτής Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων»

Οκτωβρίου 04, 2023 0
«Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια για το Κέντρο Ανοιχτής Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων που εορτάζεται κάθε 1η Οκτώβρη πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Κέντρου Ανοιχτής Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων (Κ.
Α.Ε.Η.) στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Μιας δομής την οποία αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τα άτομα τρίτης ηλικίας και ανυπομονούσαν για τη δημιουργία της. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη δομή που δημιουργείται στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και αφορά σε άτομα Τρίτης Ηλικίας.   

Ενδεικτικά στη νέα δομή θα μπορούν να υλοποιούνται δράσεις όπως: 

  • Συμβουλευτική - ψυχολογική υποστήριξη
  • Άσκηση πρωτοβάθμιας περίθαλψης (εμβολιασμός, μέτρηση πίεσης και σακχάρου)
  • Παροχή οδηγιών σχετικά με θέματα υγείας
  • Συνταγογράφηση φαρμάκων
  • Κοινωνική εργασία (ατομική - ομαδική)

Παράλληλα μπορούν να γίνονται δραστηριότητες όπως είναι η γυμναστική, ο χορός, η ζωγραφική, το θέατρο, ομιλίες με κοινωνικό ή ιατρικό ενδιαφέρον και γενικότερα εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Ως μέλη του Κ.Α.Ε.Η. εγγράφονται άτομα 60 ετών και άνω, άνδρες και γυναίκες, συνταξιούχοι, που κατοικούν στην περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, χωρίς διάκριση οικονομικών, κοινωνικών, μορφωτικών, θρησκευτικών πεποιθήσεων. Επίσης δικαίωμα εγγραφής έχουν δημότες και κάτοικοι του Δήμου μικρότερης από την αναφερόμενη ηλικία, αν είναι ήδη συνταξιούχοι ή συντρέχουν ειδικοί κοινωνικοί λόγοι (ΑμεΑ, πρόσφατες χηρείες, μοναχικά άτομα κ.τ.λ.). Επιπλέον δικαίωμα εγγραφής έχουν τα ζευγάρια όταν ο/η σύζυγος είναι μέλος του Κ.Α.Ε.Η.

Για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη του Κ.Α.Ε.Η. οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από αύριο Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και καθημερινά από τις 9:00 - 13:00 στο κτίριο της δομής που βρίσκεται επί των οδών Παναγιώτη Γιαννούκου (Παγιού) & Ι. Δρακόπουλου, στο Άστρος.

Τα δικαιολογητικά εγγραφής μελών είναι:

  • Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας 
  • Μία (1) φωτογραφία μεγέθους ταυτότητας 
  • Σε περίπτωση συνταξιοδότησης σε μικρότερη ηλικία, προσκομίζεται η απόφαση συνταξιοδότησης ή απόκομμα αυτής.
  • Για την τεκμηρίωση των ειδικών κοινωνικών λόγων απαιτείται κοινωνική έρευνα από τον κοινωνικό λειτουργό της δομής ή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2755361200. 

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Την παγκόσμια ημέρα εορτασμού της Τρίτης ηλικίας επιλέξαμε να τους κάνουμε ένα δώρο και δεν είναι άλλο από τα εγκαίνια της πρώτης δομής στον Δήμο μας που θα γίνει σημείο συνάντησης για την Τρίτη ηλικία. O σεβασμός και η μέριμνα για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αποτέλεσε βασική προτεραιότητα και ευθύνη της Δημοτικής μας Αρχής. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια δομή η οποία θα έχει επίκεντρο όλους αυτούς που αποτελούν τις ρίζες του δέντρου μας, στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξη μας. Και τα καταφέραμε! Στεκόμαστε απέναντί τους κοιτώντας τους με περηφάνια στα μάτια γιατί κερδίσαμε το στοίχημα και εγκαινιάσαμε αυτή τη δομή που έχει ως επίκεντρο τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας. Συνεχίζουμε υπεύθυνα να στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας».  

4 7

#γιωργος_καμπυλης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr