Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Άλωση της Τριπολιτσάς (pics-vid)

Σεπτεμβρίου 23, 2023 0
Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Άλωση της Τριπολιτσάς (pics-vid)
Μουσικοχορευτική παράσταση, στην οποία συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Άρεως, με αφορμή την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε αρχικά με την καθιερωμένη λαμπαδηφορία από τους προσκόπους της Τρίπολης, οι οποίοι συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου βρέθηκαν κάτω από το Άγαλμα του Κολοκοτρώνη, παρακολουθώντας την ύψωση της Σημαίας της Επανάστασης με την Φιλαρμονική να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο.

Κατόπιν, έγινε αναφορά στα γεγονότα της Επανάστασης μέσα από το κείμενο του Δρ. Ιωάννη Πλεμμένου, με θέμα «Αποτύπωση της Άλωσης της Τριπολιτσάς στα ηρωικά τραγούδια της Δημοτικής μας παράδοσης».

lampadiforia

Η βραδιά έκλεισε με μουσική και χορό από τα χορευτικά της Τρίπολης, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ξεσηκώνοντας τους παρευρισκομένους οι οποίοι μπήκαν στον χορό.

Τα χορευτικά που συμμετείχαν ήταν: Ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, η Λαογραφική Εστία Τρίπολης, το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης, η Χοροτεχνία, ο Σύλλογος «Αρκάδων Δρώμενα» και ο Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα».

figoures

xoroijpg

orxistra

xoross

parados xoroii

#Άλωσης_της_Τριπολιτσάς #εκδηλωση #VIDEO

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr