O Βόσνος Ηλ. Δημήτρης υποψήφιος με τον Γιάννη Σμυρνιώτη

Σεπτεμβρίου 07, 2023 0
O Βόσνος Ηλ. Δημήτρης υποψήφιος με τον Γιάννη Σμυρνιώτη
Επόμενος υποψήφιος της παράταξης του Γιάννη Σμυρνιώτη «Τρίπολη- Ενωµένοι Μπροστά» ο Βόσνος Ηλ. Δημήτρης.

Καλωσορίζουμε στην παράταξη Τρίπολη - Ενωμένοι Μπροστά τον Βόσνο Ηλ.

Δημήτρη..

Ο Δημήτρης είναι Εκπαιδευτικός -Πρώην Δήμαρχος.
Το 1982 απέκτησε το πτυχίο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης (Φυσικομαθηματική), τμήμα Χημείας, ολοκληρώνοντας πτυχιακές εργασίες σε θέματα περιβάλλοντος (ρύπανση αυτοκινήτων κλπ).
Το 1985 αφού προηγήθηκε πρακτική εξάσκηση και μετά από θεωρητικές και εργαστηριακές εξετάσεις απέκτησε και την άδεια ασκήσεως οινολόγου (κατηγορίας Α).
Από το 1984 εγκαθίσταται μόνιμα στην Τρίπολη όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέχρι σήμερα.
Το 1984 ίδρυσε φροντιστήριο Μ.Ε. που σήμερα έχει μετεξελιχθεί σε μεγάλο εκπαιδευτικό οργανισμό (Εκπαιδευτήρια Βόσνου), που περιλαμβάνει φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης Γυμνασίου-Λυκείου, κέντρο μελέτης για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ1).
Από το 1990 έως το 1994 ήταν ιδρυτής, διαχειριστής και Διευθυντής σπουδών στην Εκπαιδευτική Μελετητική Εταιρεία, που υλοποιεί στο επίπεδο της Αρκαδίας, τα πρώτα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα-σεμινάρια κατάρτισης ανέργων, ενηλίκων κλπ., στους Δήμους Τρίπολης και Φαλαισίας, που ήταν ενταγμένα και χρηματοδοτούνταν από Ευρωπαϊκούς πόρους.
Από το 1994 πιστοποιείται από τους πρώτους βιοκαλλιεργητές στην Αρκαδία.
Συμμετέχει στις κοινοτικές εκλογές του 1986 και 1990, εκλέγεται κοινοτικός σύμβουλος Ριζών Τεγέας και εκπροσωπεί την κοινότητα του στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Κοινοτήτων.
Το 1994 εκλέγεται 4ος νομαρχιακός σύμβουλος της Ν.Α. Αρκαδίας συμμετέχοντας έως τη λήξη της θητείας του, το 1998, συνεχώς στην 5μελή Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών, Έργων και Περιβάλλοντος, που έχει την ευθύνη διαχείρισης και παρακολούθησης της υλοποίησης όλων των έργων και εργασιών κλπ, της 1ης Αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας.
Το 2002 συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με ανεξάρτητο συνδυασμό του Καποδιστριακού Δήμου Τεγέας και εκλέγεται Δήμαρχος Τεγέας.
Επίσης, επανεκλέγεται Δήμαρχος Τεγέας στις εκλογές του 2006 και ολοκληρώνει τη θητεία του το 2010, με την κατάργηση του Δήμου Τεγέας και τη δημιουργία του νέου Καλλικρατικού Δήμου Τρίπολης. Κατά τη θητεία του σαν Δήμαρχος Τεγέας σχεδίασε ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων και υπηρεσιών συντάσσοντας, ωριμάζοντας και εντάσσοντας μελέτες πολλών πρωτοπόρων και μοναδικών έργων και υπηρεσιών και μάλιστα σε διαφορετικές χρηματοδοτικές πηγές.
Το 2009 έως το 2010 εκλέγεται Πρόεδρος του Υδατικού Συνδέσμου Μεθυδρίου, (αφού προηγήθηκε η θητεία Αντιπροέδρου 2007-2008) που για πρώτη φορά συντάσσει μελέτες και ωριμάζει μεγάλα έργα, που θα συγχρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους.
Από το 2007 έως το 2010 συμμετέχει στις Γ.Σ. και εκλέγεται στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΠΑΡΝΩΝ» και παράλληλα από το 2009 έως το 2010 και εκπροσωπεί τις Αναπτυξιακές εταιρείες της Πελ/σου, στο Δ.Σ. του ΚΕΤΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ, μαζί με τα 5 Επιμελητήρια Πελ/σου.
Το 2010 στις Δημοτικές εκλογές του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Τρίπολης, εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος, του νέου Δήμου Τρίπολης ,με την παράταξη « Τρίπολη –Πρωτεύουσα του Μωριά» , με επικεφαλής τον αείμνηστο Δημήτρη Παυλή και το 2011 εκλέγεται Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και παραμένει μένει τη λήξη της, το 2014.
Επίσης το 2011 εκλέγεται μέλος της ΓΣ και στη συνέχεια 1ος Δημοτικός Σύμβουλος, από την παράταξή του και συμμετέχει συνεχώς μέχρι τη λήξη της θητείας του, στο Α΄ Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελ/σου (ΠΕΔ Πελ/σου).
Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εκλέγεται 1ος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ» που ανέλαβε και την ευθύνη της δημοτικής αρχής και ορίζεται από το νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ.Παυλή, αντιδήμαρχος μεγάλων έργων, έχοντας την ευθύνη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων και Μελετών, Η/Μ και Συγκοινωνιών.
Παράλληλα, υποστηρίζει και παρακολουθεί όλες τις προγραμματικές συμβάσεις του Δήμου, με Περιφέρεια, Υπουργεία και άλλους φορείς (Αναπτυξιακές Εταιρείες κλπ.)
Επίσης, από το 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2017, είναι Πρόεδρος της Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρίπολης.
Ταυτόχρονα, εκλέγεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά, 1ος δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του, ως μέλος στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελ/σου και αντιπρόσωπος της στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), μέχρι σήμερα.
Επίσης, από το 2014 συμμετέχει επιπλέον, σαν τακτικό μέλος, στην επιτροπή Παιδείας της ΚΕΔΕ.
Το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) αναγνωρίζοντας τη συμβολή του, από την πλευρά του Δήμου, σαν υπεύθυνος προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας, τον πρότεινε να είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές σε δύο ημερίδες του, για αντίστοιχα θέματα που πραγματοποίησε το 2016.
Από το 2017-2019 ορίζεται αρμόδιος εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για όλα τα μεγάλα έργα του Δήμου Τρίπολης (κυρίως αυτών που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς, αλλά και εθνικούς πόρους ΠΔΕ ή και σε ΣΔΙΤ κλπ.).
Από το 2013 εως σήμερα είναι μέλος Τοπικού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Πελ/σου, μοναδικός εκπρόσωπος Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Πελ/σου ( Εκπρόσωπος της ΠΕΔ Πελ/σου ) , γνωμοδοτώντας και αδειοδοτώντας έργα δημόσια ή ιδιωτικά, δράσεις, ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια, σε όλη την Περιφέρεια Πελ/νήσου.
Συμμετοχή σε Διοικητικά Συμβούλια και Γεν. Συνέλευση Αναπτυξιακών Εταιρειών
Μέλος ΓΣ και Δ.Σ. του «ΠΑΡΝΩΝ»
Μέλος Δ.Σ. του «ΚΕΤΑ» των 5 Επιμελητηρίων Πελ/σου
Μέλος Γ.Σ. της «ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ.»
Συμμετοχή σε Β/θμια και Γ/θμια όργανα Αυτοδιοίκησης
Μέλος ΓΣ & Δ.Σ. ΠΕΔ Πελ/σου, Μέλος 5 μελους Ε.Ε ΠΕΔ Πελ/σου
& Επικεφαλής Παράταξης Μείζονος Μειοψηφίας
Μέλος Γ.Σ. ΚΕΔΕ
Αναπληρωματικό μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ
Μέλος Επιτροπής Παιδείας της ΚΕΔΕ
Μέλος επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης Ανταγωνιστικότητας
Μέλος Κοινωνικής Πολίτικης της ΚΕΔΕ
Το 2019 συμμετέχει στις Δημοτικές Εκλογές , σαν επικεφαλής παράταξης « Δημήτρης Βόσνος-Για την Τρίπολη» και συμμετέχει στο νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης μέχρι σήμερα.
Ταυτόχρονα το 2019 , εκλέγεται από το ΔΣ Τρίπολης μέλος της ΓΣ της ΠΕΔ Πελ/σου , όπου συγκροτεί παράταξη «Αυτοδιοίκητο Κίνημα Πελ/σου» , που εκλέγεται 2η στο ΔΣ , με 4μελή , που σαν επικεφαλής της , εκλέγεται και στη συνέχεια στην 5μελη ΕΕ της ΠΕΔ Πελ/σου , με πρόεδρο τον Δ. Καμπόσο (Δήμαρχο Άργους Μυκηνών ) όπου συμμετέχει μέχρι σήμερα .
Από το 1993 έως το 2001 είναι μέλος του Δ.Σ. αρχικά και στη συνέχεια του Συμβουλίου Διοίκησης του Περιφερειακού Παναρκαδικού Νοσοκομείου «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ».
Το 2012 εκλέγεται Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ν. Αρκαδίας-Ν. Λακωνίας και ταυτόχρονα το 2012 εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) και παραμένει ταμίας, μέχρι το 2022 , όπου εκλέγεται πρόεδρος της ΕΕ του ΔΣ και παραμένει μέχρι σήμερα.
Από το 2014 είναι Πρόεδρος στο Δ.Σ. της Αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας, Κέντρο πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «ΑΝΕΛΙΞΗ» και στη συνέχεια εκλέχθηκε ταμίας και στη συνέχεια Γραμματέας του Δ.Σ. , στο Πανελλαδικό Δίκτυο των Δ.Σ των Κέντρων Πρόληψης ( ΔΙΚΕΠΡΕ ) , μέχρι σήμερα.
Γεννήθηκε στις Ρίζες Αρκαδίας το 1959. Ο πατέρας του Ηλίας Βόσνος , υπηρέτησε ως δάσκαλος πλέον των 30 χρόνων σε σχολεία της Τεγέας και της Τρίπολης, καθώς και ως Διευθυντής για πολλά χρόνια στο Πειραματικό Σχολείο της Ακαδημίας Τρίπολης.
Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Δαλιακούρα, συνταξιούχο δικαστική υπάλληλο και έχουν αποκτήσει 3 κόρες.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

#tripolienomenoimprosta

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023_ΔΗΜΟΥ_ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr