Ημερίδα σχετικά με τη λειτουργία του ΔΙΕΚ Άστρους

Αυγούστου 23, 2023 0
Ημερίδα σχετικά με τη λειτουργία του ΔΙΕΚ Άστρους
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, σε συνεργασία με το ΔΙΕΚ Άστρους, διοργανώνουν Ημέρα Καριέρας, στο ΕΠΑ.Λ. Άστρους την Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 και ώρα 20:00.

Σκοπός της ημερίδας είναι να γνωρίσουμε καλύτερα τα οφέλη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και να ενημερωθούμε για τους κύκλους μαθημάτων και το προγράμματα σπουδών.

Κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας είναι η κα. Λυτρίβη Ιωάννα Βουλευτής Επικρατείας (πρ. Διευθύνουσα Σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ), ενώ τοποθέτηση σχετικά με τη λειτουργία του ΔΙΕΚ θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Κατσίρη Ιωάννη, Διευθυντή ΔΙΕΚ Τρίπολης.

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση βρίσκεται σε άμεσο, διαρκή, θεσμοθετημένο διάλογο με την κοινωνία, και τους φορείς, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, γεγονός που την καθιστά μία επιλογή με προοπτική, καθώς απαντά στις πραγματικές σύγχρονες τοπικές ανάγκες και οδηγεί σε επαγγέλματα με πραγματική ζήτηση.

Προσκαλούμε τόσο το μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό, όσο και τις παραγωγικές δυνάμεις του Δήμου μας, σε μια εξαιρετική ευκαιρία προσέγγισης και ανταλλαγής απόψεων, ώστε οι αυριανοί απόφοιτοι να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στη συνεχώς μεταβαλλόμενη και γεμάτη απαιτήσεις εργασιακή πραγματικότητα.  

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Έναν χρόνο μετά από την ίδρυση του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. στον Δήμο μας συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη λειτουργία του με τη δημιουργία ενός νέου τμήματος. Θεωρούμε σημαντική τη λειτουργία του ΔΙΕΚ στην περιοχή μας καθώς βοηθάει στην προσέλκυση μαθητών από άλλες περιοχές ενώ παράλληλα ευνοεί τη διαμονή των παιδιών στην περιοχή μας. Ευχαριστώ την κα Λυτρίβη και τον κ. Κατσίρη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας! Συνεχίζουμε το έργο μας με προσήλωση στις προτεραιότητες που είχαμε θέσει από την αρχή».

#ΗΜΕΡΙΔΑ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr