Δήμος Β. Κυνουρίας | «Ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι»

Ιουλίου 20, 2023 0
Δήμος Β. Κυνουρίας | «Ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι»
Συνεπείς και το φετινό καλοκαίρι στο πολιτιστικό ραντεβού τους, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ανακοινώνουν ένα πλούσιο και ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2023.

Περισσότερες από ποτέ οι εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν φέτος στον Δήμο με στόχο να προσελκύσουν ντόπιους αλλά και επισκέπτες δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις.

Για ακόμη μια χρονιά οι εκδηλώσεις θα αναπτυχθούν σε όλες σχεδόν τις Κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και θα είναι δωρεάν για όλο το κοινό.

Η αυλαία έχει ήδη ανοίξει με την εκδήλωση της Δημοτικής Χορωδίας Ενηλίκων Βόρειας Κυνουρίας στο ανοιχτό θέατρο Παραλίου Άστρους η οποία ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και όλοι δεσμεύτηκαν για ένα ολοκληρωμένο ψυχαγωγικά καλοκαίρι.

Δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής τα δύο φεστιβάλ τα οποία αγκαλιάστηκαν με ενθουσιασμό από το κοινό. Το καθιερωμένο πλέον Estella Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε Παράλιο Άστρος, Μελιγού και Άγιο Ανδρέα με τρεις συναυλίες και μία παρουσίαση βιβλίου στο Παράλιο Άστρος.

Το 2022 εγκαινιάστηκε ένας νέος θεσμός το «Φεστιβάλ Τσακωνιάς» όπου στο πλαίσιο της ανάδειξης της Τσακώνικης κληρονομιάς φέτος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε Καστάνιτσα, Σίταινα και Πραστό.

Ξεχωριστή θέση στο πολιτιστικό καλοκαίρι 2023 θα έχουν και οι εκδηλώσεις που αφορούν στον εορτασμό των 200 χρόνων από τη σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας. Στον Ιερό Χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του επετειακού τόμου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης όπου τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων καθώς και μία μουσική βραδιά. Ενώ στην πλατεία Καρυτσιώτη θα γίνει η παρουσίαση του επετειακού μουσικού λευκώματος. Τέλος θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας για τη ζωή του Δημητρίου Καρυτσιώτη στον χώρο του θερινού Κινηματογράφου.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα αξιόλογων ταινιών συνεχίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου, έναντι του Ιδρύματος Ζαφείρη.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα οι μουσικές βραδιές σε πλατείες των Κοινοτήτων, όπως και οι παραστάσεις Καραγκιόζη και οι προβολές παιδικών ταινιών για τους μικρούς φίλους. Επιπλέον σε συνεργασία με τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους πραγματοποιούνται πολλές συνδιοργανώσεις στα χωριά του Δήμου.

Η καθιερωμένη πλέον μεγάλη συναυλία στην πλατεία Καρυτσιώτη, για το 2023, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου όπου φέτος θα ψυχαγωγήσουν το κοινό οι δύο σπουδαίες, χαρισματικές και καταξιωμένες ερμηνεύτριες Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Το πολιτιστικό πρόγραμμα 2023 απλώνεται στις περισσότερες Κοινότητες του Δήμου μας και ξεχωρίζει για την ποιότητα και το περιεχόμενό του. Οι εκδηλώσεις μας απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών και με διαφορετικές προτιμήσεις. Στόχος όλων των εκδηλώσεων είναι να προσφέρουν όμορφες και διασκεδαστικές αναμνήσεις σε όλους όσους τις παρακολουθήσουν. Ευχαριστώ όλους τους υπεύθυνους των πολιτιστικών συλλόγων για την αγαστή συνεργασία τους και τη διάθεση προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας. Εύχομαι σε όλους ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι».

Το πρόγραμμα: 

2

3

4

#εκδηλωση

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr