Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής Λαγκάδια

Ιουλίου 18, 2023 0

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.), στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεών τους για την εθνική πολιτιστική μας κληρονομιά, διοργανώνουν την Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023, ώρα 20:00, στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και…

 

Πριν 50 χρόνια, ο λογοτέχνης Χρήστος Νικήτας – Στρατηλάτης από τα Λαγκάδια Γορτυνίας, έδωσε ζωή στο όραμά του, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής, τον οποίο στο πέρασμα του χρόνου στήριξαν σπουδαίοι εκπρόσωποι της μουσικής, της παράδοσης, των τεχνών, του πολιτισμού αλλά και πνευματικοί άνθρωποι.

Ο Διαγωνισμός δημιουργήθηκε με γνώμονα να διαφυλάξει το δημοτικό τραγούδι στο χρόνο και να αναδείξει νέα ταλέντα στο πεδίο. Κατέληξε όμως να αποτελεί ο ίδιος παράδοση. Μια ζωντανή δύναμη που εμψυχώνει και διαπλάθει το παρόν και αναδεικνύει τη δημοτική μουσική ως την κιβωτό της συλλογικής μας μνήμης και ως συστατικό στοιχείο της ταυτότητάς μας. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν αναλυτικές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής, το ρεπερτόριο, την υποβολή και προθεσμία αιτήσεων συμμετοχής, την προκριματική και τελική φάση του Διαγωνισμού, τα βραβεία κ.λπ., στην Προκήρυξη του Διαγωνισμού και στην Αίτηση Συμμετοχής, τα οποία μπορούν να «κατεβάσουν» από την ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.gortynia.gov.gr/stis-28-iouliou-o-50os-diagwnismos-dimotikou-tragoudiou-kai-mousikis-sta-lagkadia/

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2797360247, -248, -249 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

#ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ #εκδηλωση
Last modified on 18 Ιουλίου 2023 %16:%Ιουλ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr