Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ενόψει καύσωνα

Ιουλίου 14, 2023 0
Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ενόψει καύσωνα
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καιρικό σύστημα με το όνομα ΚΛΕΩΝ προκαλεί συνθήκες καύσωνα έως και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με θερμότερες ημέρες την Παρασκευή (14-7-2023) και το Σάββατο…

Γι' αυτόν τον λόγο ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας θέτει στη διάθεση του κοινού τη μία αίθουσα του παλιού ΕΠΑΛ Άστρους – γραφείο κίνησης, η οποία είναι κλιματιζόμενη.

Η αίθουσα θα είναι ανοιχτή από αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου έως την Κυριακή 16 Ιουλίου. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 08:00 έως τις 21:00. 

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr