ΔΕΥΑΒΚ: Περιορισμός στην κατανάλωση ύδατος κατά τη διάρκεια του καύσωνα «Κλέων»

Ιουλίου 13, 2023 0
ΔΕΥΑΒΚ: Περιορισμός στην κατανάλωση ύδατος κατά τη διάρκεια του καύσωνα «Κλέων»
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειας Κυνουρίας εφιστά την προσοχή σε όλους τους καταναλωτές Δήμου, λόγω του καύσωνα «Κλέων», να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού, αμιγώς για ανάγκες ανθρώπινης κατανάλωσης και να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση (πότισμα κήπων , πλύσιμο αυλών-αυτοκινήτων…

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, ο καύσωνας εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα με διάρκεια τουλάχιστον έξι ημερών με θερμότερες ημέρες την Παρασκευή (14-7-2023) και το Σάββατο (15-7-2023).

 

Η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας διαβεβαιώνει πως έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Παρόλα αυτά, επειδή πάντα υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες, και επειδή ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται προβλήματα επάρκειας ύδατος σε Κοινότητες του Δήμου και ειδικότερα του ορεινού όγκου (Αγ. Πέτρο, Καστρί, Άνω Δολιανά) λόγω κατανάλωσης πόσιμου ύδατος για αρδευτικούς σκοπούς, επισημαίνει στους καταναλωτές να είναι όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στη χρήση νερού, ειδικά τις ημέρες του καύσωνα. 

Το νερό, ως το πολυτιμότερο αγαθό, αποτελεί δικαίωμα κάθε κατοίκου, και η συμμετοχή όλων στην ελεγχόμενη χρήση του νερού είναι απαραίτητη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος έλλειψής του. 

Και σε αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας.

Εκ της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr