Στις επετειακές εκδηλώσεις για την Σύσταση της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ι. Μ. Καλτεζών ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος

Μαϊος 29, 2023 0
Στις επετειακές εκδηλώσεις για την Σύσταση της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ι. Μ. Καλτεζών ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος
Στις εκδηλώσεις για την 202η Επέτειο από την Σύσταση της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Αρκαδία, σημείωσε στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαμπρόπουλος είναι ο κατεξοχήν τόπος, όπου έλαβαν χώρα πολεμικά αλλά και πολιτικά γεγονότα κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Γεγονότα που διαδραμάτισαν το δικό τους ρόλο στην συνέχιση του Αγώνα και στην ανύψωση του ηθικού των Επαναστατημένων Ελλήνων.

Ένα τέτοιο γεγονός είναι και η Σύσταση της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας, που παρά τα τρωτά της σημεία, αποτελούσε την πρώτη απόπειρα δημιουργίας μίας έστω και τοπικής ανεξάρτητης Ελληνικής Κρατικής Αρχής και δικαίως η Πράξη των Καλτεζών θεωρείται το πρώτο Πολιτειακό Κείμενο της Ελλάδας.

Οφείλουμε, κατέληξε ο κ. Λαμπρόπουλος να τιμούμε τους προγόνους μας, που μας χάρισαν την Ελευθερία και Ανεξαρτησία μας και να παίρνουμε παραδείγματα από τον δικό τους αγώνα αλλά και να αποφεύγουμε τα λάθη τους, ώστε να είμαστε ενωμένοι ως λαός και να έχουμε πάντα στο νου μας το καλό της Πατρίδας μας.

received 152901894323020

#Εκκλησία #εκδηλωση

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr