Συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά η βιολογική αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς στον Δήμο Β. Κυνουρίας

Μαϊος 24, 2023 0
Συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά η βιολογική αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς στον Δήμο Β. Κυνουρίας
Συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά η βιολογική αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς (Dryocosmus kuriphilus (Yasumatsu)) από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, εγκαθιστώντας το ωφέλιμο έντομο Torymus sinensis στις ορεινές περιοχές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Τη διαδικασία της εξαπόλυσης πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Καμπουρολιάς σε επικοινωνία με τους κατά τόπους Προέδρους.

Η καστανοκαλλιέργεια αποτελεί μια από τις κύριες καλλιέργειες για τα χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου και αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του. Όχι μόνο τους καστανοπαραγωγούς αλλά και για τους μελισσοκόμους μιας και η ανθοφορία της καστανιάς παράγει μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας. 

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας κατανοώντας τη σημαντική συνεισφορά του αγροτικού πληθυσμού στην επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε θέματα στήριξής του. 

Για να έχει αποτελέσματα το παραπάνω πρόγραμμα θα πρέπει να μην εμποδιστεί η εγκατάσταση του παρασιτωειδούς στους καστανεώνες. Ως εκ τούτου θα πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω: 

  • Μέχρι τέλη Ιουνίου να μην γίνει ψεκασμός με εντομοκτόνα στους καστανεώνες. 
  • Για τα επόμενα δύο χρόνια δεν πρέπει να καταστραφούν οι κηκίδες μέσα στις οποίες έχει γεννήσει το παρασιτοειδές. Ακόμα και εάν τα δέντρα κλαδευτούν θα πρέπει οι παραγωγοί να αφήσουν τους κομμένους βλαστούς με τις κηκίδες στην άκρη του χωραφιού τους και το επόμενο καλοκαίρι μπορούν να τους καταστρέψουν. 

2

3

#ΚΑΣΤΑΝΙΑ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr