Για το έργο «Μεταφορά νερού από τις πηγές Αναβάλου στην Βόρεια Κυνουρία» συναντήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μανώλης Σκαντζος,  ο Προέδρος του ΕΛΓΑ, κ. Αν. Λυκουρέντζος με τον γ.γ ΥΠΑΑΤ κ. Δημ. Παπαγιαννίδη

Μαρτίου 17, 2023 0
Για το έργο «Μεταφορά νερού από τις πηγές Αναβάλου στην Βόρεια Κυνουρία» συναντήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μανώλης Σκαντζος,  ο Προέδρος του ΕΛΓΑ, κ. Αν. Λυκουρέντζος με τον γ.γ ΥΠΑΑΤ κ. Δημ.
Παπαγιαννίδη">
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Π.Ε. Αρκαδίας, κ. Σκαντζού Μανώλη, του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη, τον Διευθυντή της Υπηρεσίας, κ. Πετρόγιαννη Αθανάσιο.

Με θέμα τον προσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος για την υποβολή της οριστικής μελέτης και της τελικής ένταξης του έργου: «Μεταφορά νερού από τις πηγές Αναβάλου στην Βόρεια Κυνουρία», στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2027.

Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ και η υλοποίηση του θα ενισχύσει τις παραγωγικές δυνατότητες του Πρωτογενούς Τομέα στον δήμο της Βόρειας Κυνουρίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και ιδιαίτερα για τις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου, στις οποίες επενδύουν οι παραγωγοί μας.

Είναι βέβαιον ότι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας απαιτεί τη διασφάλιση των προϋποθέσεων αξιοποίησης των φυσικών πόρων όπως είναι το νερό , ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή στην οποία εντείνεται η κλιματική κρίση και οι καταστρεπτικές συνέπειές της στις καλλιέργειες είναι σημαντικές.

Ο Διευθυντής, κ. Πετρόγιαννης Αθανάσιος παρέλαβε την οριστική μελέτη και τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, για την επεξεργασία της από τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, κ. Παπαγιαννίδης Δημήτρης διαβεβαίωσε τον Αντιπεριφέρειαρχη, κ. Σκαντζό Μανώλη ότι ο σχεδιασμός του ΥΠΑΑΤ συμπεριλαμβάνει την ένταξη και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και εντός των επόμενων μηνών αμέσως μετά το άνοιγμα της προσκλήσεως για την υποβολή των έργων, θα είναι το πρώτο από τα οποία θα ενταχθούν .

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr