Τρίπολη | Ξηλωμένα τα πεζοδρόμια στην πλατεία Αγίου Βασιλείου - Αγωνιούν οι καταστηματάρχες

Μαρτίου 06, 2023 0
Τρίπολη | Ξηλωμένα τα πεζοδρόμια στην πλατεία Αγίου Βασιλείου - Αγωνιούν οι καταστηματάρχες
Είναι πλέον γνωστό πως τα έργα για την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη προχωρούν με αργούς ρυθμούς.
 Το έργο ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου 2022 και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 15 μήνες.

Όπως είναι φυσικό τα έργα έχουν δημιουργήσει διάφορα σοβαρά προβλήματα και στην κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης αλλά και στην προσβασιμότητα προς τα καταστήματα που βρίσκονται πέριξ της πλατείας.

Η αλήθεια είναι ότι τα εν λόγω καταστήματα έχουν "γονατίσει" ένα χρόνο τώρα με κάποια από αυτά να έχουν ήδη κλείσει (όχι μόνο λόγω των έργων), κάποια να παραμένουν ανοίκιαστα για πολύ μεγάλο διάστημα και αυτά που λειτουργούν να παραπονιούνται δικαιολογημένα για σοβαρή μείωση της πελατείας τους.

Πριν λίγο καιρό είχαμε παρατηρήσει πως είχαν ξηλωθεί τα πεζοδρόμια γύρω από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου και είχαν παραμείνει έτσι για αρκετό καιρό (περίπου 2 μήνες ) με αποτέλεσμα οι πεζοί να περπατούν με μεγάλη δυσκολία μαζί με τα αυτοκίνητα μέσα στους δρόμους, καθώς είχαν ξηλωθεί τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές γύρω από την εκκλησία, ενώ είχε αποκλεισθεί και η διάβαση μπροστά από αυτή για λόγους ασφαλείας.

Σήμερα, παρατηρούμε πως εδώ και περίπου δύο μήνες τα πεζοδρόμια ξηλώθηκαν στη μισή πλατεία (από το κλειστό βιβλιοπωλείο Παλλάδιο έως και το επίσης κλειστό κατάστημα Dozen) χωρίς καμία εργασία αποκατάστασης να γίνεται όλο αυτό το διάστημα στα σημεία αυτά.

IMG 6133

Όπως φαίνεται καθαρά και στις φωτογραφίες είναι δύσκολη και η πρόσβαση αλλά και η τοποθέτηση τραπεζο-καθισμάτων στους χώρους μπροστά από τα καταστήματα εστίασης, ενώ υπάρχουν σημεία επικίνδυνα με τρύπες και σίδερα χωρίς ουσιαστική προστασία.

IMG 6129

IMG 6135

Εύλογα προκύπτουν κάποια ερωτήματα. Γιατί πρέπει να παραμένουν τόσο καιρό έτσι αυτά τα πεζοδρόμια? ποιος ο λόγος να ξηλωθούν εάν δεν μπορούν να φτιαχτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα? Υπάρχει πλάνο στην ροή των εργασιών ή κανουμε ότι μπορούμε αλλά μας καλύπτει το χρονοδιάγραμμα? Δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τους πολίτες και τους επιχειρηματίες στον τρόπο και στο χρόνο που εκτελούνται οι εργασίες?

IMG 6134

Ένα χρόνο μετά την έναρξή του, το έργο είναι εντός χρονοδιαγράμματος, καθώς σύμφωνα με αυτό θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί από τον εργολάβο τον Ιούνιο του 2023. Με την  ευχή πως η πλατεία Αγίου Βασιλείου θα τελειώσει σύντομα, μαζί και τα προβλήματα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που ζουν τις οικογένειές τους γύρω από αυτήν, ελπίζουμε τελικά να μείνουν ικανοποιημένοι όλοι και το έργο της ανάπλασης να δώσει ξανά ζωή και ευκαιρίες επιχειρηματικότητας στο κέντρο της Τρίπολης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr