Τρίπολη | 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

Μαρτίου 06, 2023 0
Τρίπολη | 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου
Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου θα πραγματοποιήσει το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της με θέμα «Δημοσιογραφία στην Περιφέρεια – Προκλήσεις και Προοπτικές», 17-19 Μαρτίου 2023 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έχει την  ευγενική υποστήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ. 

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι Τρίπολης, Γορτυνίας,  Βόρειας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης καθώς και το Επιμελητήριο Αρκαδίας. 

Το Συνέδριο θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς η Ε.Σ.Ε.Τ. συμπληρώνει 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης στα δημοσιογραφικά δρώμενα της χώρας. 

Αποτελεί ειδησεογραφικό γεγονός για όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους -μέλη της Ένωσης σε όλη την Ελλάδα κι εξ αυτού έχει ευρύτατη προβολή πανελλαδικά και προσδίδει πολλαπλά οφέλη στον τόπο διεξαγωγής του. 

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει μέσα από εισηγήσεις έγκριτων επιστημόνων, πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων, αλλά και με γόνιμο διάλογο, σε ένα ασύνορο και ανεξέλεγκτο  παγκόσμιο ηλεκτρονικό - ψηφιακό περιβάλλον, το ρόλο των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης και του τοπικού δημοσιογράφου στην ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας, την αξία του επαγγελματία δημοσιογράφου και την σημασία των ΜΜΕ στην τοπική ενημέρωση, καθώς και τον θετικό ρόλο των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης στην αμφίδρομη σχέση με τους τοπικούς φορείς, την ιστορία και τον πολιτισμό της Περιφέρειας.  

Η παρουσία για τρεις μέρες έγκριτων δημοσιογράφων από την Ελληνική Περιφέρεια δίνει την μοναδική δυνατότητα να ανοίξει ένα παράθυρο προβολής σε έγκυρα Μέσα Ενημέρωσης σε όλη τη χώρα.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι : 

  1. «Προσωπικά Δεδομένα, Πνευματικά Δικαιώματα στη Δημοσιογραφία».
  2. «Ο θησαυρός της τοπικής είδησης - Η συμβολή του δημοσιογράφου των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης στην τοπική και περιφερειακή αναπτυξιακή διαδικασία»

Επίσης θα αφιερωθεί μια συνεδρία (το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου), σε φορείς της Αρκαδίας για να γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, την ταυτότητα του νομού. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου.  

 Χορηγοί του συνεδρίου: 

ΚΤΕΛ Αρκαδίας, «PRINCESS  Full service catering», «Are you hungry»,  «William`s eatery cafe», «Σαλαπάτας σχέδιο & επιγραφή», «Καρύδης Labelis – Αυτοκόλλητες Ετικέτες», «Topmedia Γιακουμής - Διαφημιστικές Κατασκευές – Εκτυπώσεις».

 1

#ΣΥΝΕΔΡΙΟ #εκδηλωση

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr