Ανακαίνιση και επανάχρηση των εμβληματικών κτιρίων της Τρίπολης

Φεβρουαρίου 22, 2023 0
Ανακαίνιση και επανάχρηση των εμβληματικών κτιρίων της Τρίπολης
Στην υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης, για τα έργα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο ανάδοχος του έργου κ.
Χρονόπουλος, την Τετάρτη (22/2/2023), στο Δημαρχείο της πόλης.

Με την υπογραφή της σύμβασης, ο ανάδοχος θα ξεκινήσει την πλήρη ανακαίνιση και επανάχρηση του Πνευματικού Κέντρου.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, σημείωσε: «Το Αποστολοπουλειο Πνευματικό Κέντρο είναι ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης μας που ξεκίνησε επί Δημαρχίας του αείμνηστου Τάσου Σεχιώτη και έχει το όνομα του ομογενούς συμπατριώτη μας, Δημητρίου Αποστολόπουλου.

Πρόκειται για ένα κτίριο περίπου 40 ετών που χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 12 μήνες.

Θα γίνει ένα σύγχρονο Πνευματικό και Συνεδριακό Κέντρο που θα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα συνέδρια για να μπορέσει η Τρίπολη να γίνει Κέντρο Συνεδριακού Τουρισμού.

Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενή δημοτική αρχή. Εμείς δημοπρατήσουμε τη μελέτη του έργου και ακολούθησε ο διαγωνισμός για το έργο.

Έπειτα από το παλαιό Δημαρχείο της Τρίπολης που τις επόμενες ημέρες θα μπει ο εργολάβος και το Πνευματικό Κέντρο μπαίνει σε τροχιά ανακαίνισης.

Προσπαθούμε ως δημοτική αρχή όλα τα εμβληματικά κτίρια να τα αξιοποιήσουμε και να τα ανακαινίσουμε.

Τις επόμενες ημέρες, περιμένουμε την υπογραφή και για τη Βίλα Τουρκοβασίλη.

Στα τριάμισι χρόνια που είμαστε στο Δήμο υλοποιούμε έργα σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους και εμβληματικά κτίρια που δεν είχε ασχοληθεί καμία δημοτική αρχή.

Είναι σημαντική η σημερινή μέρα, διότι ένα σημαντικό κτίριο θα ανακαινιστεί και θα αποκτήσει μία καλύτερη λειτουργική ικανότητα, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικά συνέδρια που θα τονώσουν την επισκεψιμότητα της περιοχής μας.

Το Νομικό Πρόσωπο θα μεταφερθεί στο νέο Δημαρχείο. Για τη Φιλαρμονική υπάρχει μέριμνα για να μεταφερθεί. Οι σύλλογοι που είναι στο Πνευματικό Κέντρο πρέπει να βρουν κάποιο χώρο. Για τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, οι συνεδριάσεις θα γίνονται στο χώρο της ΟΕΒΑ που διαμορφώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.»

Τέλος, ο ανάδοχος κ. Χρονόπουλος μνημόνευσε τον Δημήτριο Αποστολόπουλο το όνομα του οποίου έχει το Πνευματικό Κέντρο και τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο που τότε ήταν αρμόδιος Αντιδήμαρχος και χάρη στις προσπάθειές του παρακάμφθηκαν πολλά προβλήματα που υπήρχε τότε για το έργο του Πνευματικού Κέντρου.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr