Τρίπολη: Μόνο με έναν ακτινολόγο το Πανακαρδικό Νοσοκομείο - Ανάγκη για στελέχωση ιατρών

Φεβρουαρίου 22, 2023 0
Τρίπολη: Μόνο με έναν ακτινολόγο το Πανακαρδικό Νοσοκομείο - Ανάγκη για στελέχωση ιατρών
Με έναν μόνο ακτινολόγο λειτουργεί εδώ και έναν μήνα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο σύμφωνα με καταγγελίες που έρχονται στο «φως».

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του MEGA, παράδειγμα αποτελεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη, το οποίο εδώ και έναν μήνα λειτουργεί με έναν μόνο ακτινολόγο.

Το Παναρκαδικό νοσοκομείο μπορεί να διαθέτει τμήμα ΜΕΘ, ωστόσο δεν έχει προσωπικό στην πιο κομβική θέση που χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, αυτή του ακτινολόγου.

Η έλλειψη ακτινολόγων στο νοσοκομείο έχει ως αποτέλεσμα τα ελαφρά περιστατικά να περιμένουν για καιρό για να εξεταστούν, ενώ για τα σοβαρά περιστατικά ο γιατρός είναι εκείνος που θα αποφασίσει εάν θα πρέπει να μεταβούν σε άλλο νοσοκομείο ή όχι.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης (22/2) ο Βασίλης Ψυχογιός, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, αναφέρθηκε στο πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι τα δημόσια νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα. Έχουμε γερασμένο ιατρικό προσωπικό και είναι ένα από τα προβλήματα που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε αγγίξει τα όρια ασφαλούς λειτουργίας», ανέφερε.

«Το ακτινολογικό τμήμα του Παναρκαδικού δεν απασχολεί μόνο ένα τμήμα, αλλά έχει πέντε μηχανήματα. Το νοσοκομείο διαθέτει τμήματα που το ακτινολογικό είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους. Είναι πρακτικά ανθρωπίνως αδύνατο να καλύπτει και τα πέντε τμήματα ένας ακτινολόγος», συμπλήρωσε.

Όχι μόνο ο μοναδικός ακτινολόγος δεν μπορεί να καλύψει όλα τα τμήματα που χρειάζεται το νοσοκομείο, αλλά επίσης είναι αδύνατο να ανταποκριθεί επί 30 ημέρες στις ανάγκες του νοσοκομείου.

#Παναρκαδικό_Νοσοκομείο

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr