Επίσκεψη ΣΑΟΟ στο Δερβένι - Θεόκτιστο (Τοπόριστα)

Νοεμβρίου 30, 2022 0
Επίσκεψη ΣΑΟΟ στο Δερβένι - Θεόκτιστο (Τοπόριστα)
Η ΤΟΠΟΡΙΣΤΙΝΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (Τ.Ο.Π.) σε συνεργασία με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΚΑΔΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ (Σ.Α.Ο.Ο.) διοργανώνουν ορεινή πεζοπορία στις 4 Δεκεμβρίου 2022 ημέρα Κυριακή στο Θεόκτιστο (Tοπόριστα).

Οι Αρκάδες ορειβάτες θα φθάσουν με το πούλμαν του Συλλόγου τους στο ΔΕΡΒΕΝΙ στις 9 π.

μ. Από εκεί θα περπατήσετε έως το εξωκκλήσι της ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ και μετά θ’ ανηφορίσετε προς την ΠΗΓΗ ΜΑΓΓΑΝΙ, όπου θα κάνετε ένα εικοσάλεπτο διάλειμμα. Στο σημείο αυτό μπορεί να σας συναντήσει όποιος θέλει να έρθει από το χωριό.

Στις 11.30 π. μ. θα ξεκινήσετε για την πρώτη κορφή, το ΚΑΣΤΡΟ (υψόμετρο 920 μ.) και θα συνεχίσετε για την κορφή του ΑΗΛΙΑ (1050 μ.), όπου θα φθάσετε μετά από ανάβαση 2 ωρών περίπου. Από εκεί θα αγναντέψετε το ΛΑΔΩΝΑ, το ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΑΣ και πιο πέρα την ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΩΝΑ.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης ανάπαυσης θα γίνει… μάθημα πατριδογνωσίας για να θυμηθείτε τα σχολικά σας χρόνια!

Η επιστροφή για το χωριό σας θ’ αρχίσει στις 14 - 14.30 με σκοπό να φθάσετε στο τέρμα της πεζοπορίας στις 16 - 16.30. Η υψομετρική διαφορά υπολογίζεται στα πεντακόσια (500) μέτρα. Θ’ ακολουθήσει το καθιερωμένο γεύμα με κρασί και τραγούδι.

Όσοι από τους ορειβάτες επιθυμούν να επισκεφθούν το ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, που στεγάζεται στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου, θα είναι ανοιχτό.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία της Τ.Ο.Π. έχουν επισκεφθεί το χωριό σας, έως σήμερα, τέσσερις (4) ορειβατικοί σύλλογοι (Κορίνθου, Ελευσίνας, Φυλής Αττικής και ΣΑΟΟ).

Αναχώρηση λεωφορείου στις 8 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΣΑΟΟ, Β. Δεκαζου 9- 11, τηλ.: 2710234980, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.saoo.gr.

  • ΣΑΟΟ

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr