ΣΑΟΟ: Επίσκεψη σε Καρυές και Λακωνία

Νοεμβρίου 02, 2022 0
ΣΑΟΟ: Επίσκεψη σε Καρυές και Λακωνία
Σε απόσταση 37 χιλιομέτρων από την Τρίπολη, στις παρυφές του Πάρνωνα [υψόμετρο 940 μ.], βρίσκεται το πανέμορφο, ιστορικό χωριό των Καρυών, τριγυρισμένο από πυκνό δάσος βελανιδιών, μαυρόπευκων, ελάτων, καστανιών και καρυδιών.

Είναι η γενέτειρα των Καρυατίδων, των λυγερόκορμων κορασίδων που κοσμούν το Ερέχθειο της Ακρόπολης των Αθηνών. Ο Παυσανίας [2 ος αιώνας μ.X.] αναφέρεται στις Καρυές και στο ιερό της Καρυάτιδας Αρτέμιδας.

Το 2020 δημιουργήθηκε εκεί ένα δίκτυο επτά πεζοπορικών διαδρομών, [Caryatides Trails] καθώς και ένα δίκτυο τεσσάρων ποδηλατικών διαδρομών.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα περπατήσει στο μονοπάτι της Βελανιδιάς [υπ΄ αριθμ. 7], το οποίο διασχίζει τα ομορφότερα και πυκνότερα τμήματα του δρυοδάσους, σε μια εύκολη σχετικά πορεία, μήκους 5,8 km, διάρκειας τριών ωρών περίπου.

Aναχώρηση λεωφορείου στις 8 το πρωί της Κυριακής, από την πλατεία Κολοκοτρώνη Τρίπολης.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμέτοχης στα γραφεία του ΣΑΟΟ, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.saoo.gr.

  • σαοο αρκαδιας

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr