Απάντηση Δημάρχου Τρίπολης σχετικά με την ολοκλήρωση έργων του Δήμου

Οκτωβρίου 31, 2022 0
Απάντηση Δημάρχου Τρίπολης σχετικά με την ολοκλήρωση έργων του Δήμου
Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (30/10/2022), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

Αρχικά, ο Δήμαρχος προχώρησε σε μια ενημέρωση για μια σημαντική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (4/11/2022) στην Παλαιά Βουλή, στις 7.00 το απόγευμα, για την έκδοση «Οι περιηγητές της Αρκαδίας». Ένα έργο του κ. Καρδάση σε έκδοση του Δήμου Τρίπολης. Για την εκδήλωση αυτή, θα φύγει το μεσημέρι εκείνης της ημέρας λεωφορείο από την Τρίπολη. Η παρουσίαση θα γίνει από τρεις σπουδαίους πανεπιστημιακούς και πολιτικούς, τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κ. Γιάννη Σταθάκη. Το συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά από την Αρκαδία.

ΒΙΛΑ ΤΟΥΡΚΟΒΑΣΙΛΗ – «Ο Δήμος Τρίπολης έχει εξαγοράσει το κτίριο και τον κήπο, τα εκατέρωθεν οικόπεδα είναι ιδιωτικά. Έγινε μια μελέτη για να χρησιμοποιηθεί ως Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο, υποβλήθηκε η πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης, έχει πάρει την έγκρισή της και απομένει η τυπική υπογραφή της απόφασης ένταξης. Ακολούθως, θα δημοπρατήσουμε το έργο αυτό που είναι προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.»

ΑΔΕΣΠΟΤΑ – «Είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι όλης της χώρας. Η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν. Δυστυχώς, εμφανίζονται νέα αδέσποτα, δεν ξέρω από πού. Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους που έχουμε κατασκευάσει καταφύγιο μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Θέλει μια επέκταση για να μπορούμε να φιλοξενούμε τα ζώα σε συνθήκες ικανοποιητικές».

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – «Ο δρόμος προς το κοιμητήριο έχει ασφαλτοστρωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Εμείς κάθε χρόνο κάνουμε ένα πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατότητων που έχει ο δήμος. Δυστυχώς, οι δρόμοι μας έχουν πολλά προβλήματα. Τα προηγούμενα χρόνια, δεν είχαν γίνει καθόλου ασφαλτοστρώσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι δρόμοι να καταστρέφονται. Έχουμε υποβάλει μια μεγάλη πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης και ελπίζουμε να ενταχθεί και να φτιάξουμε ένα μεγάλο κομμάτι των δρόμων της πόλης».

ΕΡΓΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ – «Να ζητήσω την κατανόηση των συμπολιτών μας για τη δυσκολία που βιώνουν. Ο ανάδοχος δουλεύει με γρήγορους ρυθμούς. Η δυσκολία όμως για λίγες ημέρες υπάρχει. Το δίκτυο είναι κάτι που το περίμενε η Τρίπολη εδώ και 20 χρόνια. Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην είναι δελεαστικό το φυσικό αέριο, αλλά ελπίζω οι συνθήκες να ομαλοποιηθούν. Στους δρόμους που κάνουμε ασφαλτόστρωση, έχουμε έρθει σε συνεννόηση με την εταιρεία φυσικού αερίου. Και στη Γρηγόριου Ε΄ και στην Κύπρου δεν πρόκειται να περάσει στα επόμενα ένα – δύο χρόνια το δίκτυο φυσικού αερίου. Όπως και στη Λαγοπάτη.»

ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΝΔΑΛΟ – «Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να συνδεθεί με το δίκτυο από το Βουνό, αλλά είναι ένα μεγάλο έργο. Προσπαθούμε να βρούμε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Υπάρχει μια δέσμευση από τον κ. Περιφερειάρχη για να βοηθήσει. Η ΔΕΥΑΤ έκανε παρεμβάσεις για να μην χάνεται το νερό, αλλά υπάρχει ξηρασία».

ΔΡΟΜΟΣ ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ – «Την Τρίτη θα βγει στη δημοσιότητα η διακήρυξη για προκύψει ο ανάδοχος. Είναι ένα αίτημα πολλών χρόνων. Το έργο εντάσσεται στο ΤΑΠΤΟΚ.»

ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – «Έχει πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση, ζητήθηκαν κάποια συμπληρωτικά στοιχεία και αναμένουμε την έγκριση. Μέσα στο Νοέμβριο θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο. Έργο πολύ σημαντικό για τον δήμο μας. Είναι ένα εμβληματικό κτίριο του δήμου μας. Πρέπει να ανακαινιστεί πλήρως, διατηρώντας την εξωτερική του εικόνα. Θα χρησιμοποιηθεί ως φυσική έδρα του δήμου, εκεί θα γίνεται το δημοτικό συμβούλιο, θα είναι η έδρα του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.»

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – «Δημοπρατήθηκε και προχωράμε για τον προσωρινό ανάδοχο. Άλλο ένα έργο σε εμβληματικό κτίριο της πόλης μας. Στόχος να γίνει ένα συνεδριακό κέντρο. Μέσα στο επόμενο δίμηνο – τρίμηνο θα έχουμε φτάσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την πλήρη ανακαίνιση ενός κτιρίου 40 ετών.»

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – «Αναμένουμε εξελίξεις, ο στόχος είναι μέχρι την επόμενο καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί.»

ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ – «Έγινε μια ανακατασκευή στο ΔΑΚ. Γίνεται μια επέκταση του τρίτου γηπέδου που ήταν πιο μικρό. Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στους συμπολίτες μας».

ΓΗΠΕΔΟ ΦΙΛΙΚΩΝ – «Έγινε δημοπρασία για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, ενώ αυτές τις ημέρες γίνονται εργασίες για τις κερκίδες του γηπέδου».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ – «Έχει γίνει ένα σύγχρονο σκοπευτήριο. Έγιναν οι πρώτοι αγώνες και πήραμε τα εύσημα ότι είναι το καλύτερο κλειστό σκοπευτήριο μετά της Αθήνας. Είχε εγκαταλειφθεί και είχε μετατραπεί σε αποθήκη, ευχαριστώ πολύ τους εθελοντές που βοήθησαν».

ΕΡΓΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ – «Παραδώσαμε τους πολίτες την πλατεία στον Κάνδαλο, στο Κεραστάρι, στο Βουνό, τον πεζόδρομο στη Νεστάνη (ΤΑΠΤΟΚ), ολοκληρώνεται η πλατεία στις Ρίζες. Προχωρά το έργο του αρχαιολογικού περιπάτου στην Αλέα από το ΤΑΠΤΟΚ. Προχωρά και το έργο ανάπλασης στην πλατεία στο Λεβίδι. Και σχεδιάζουμε νέα έργα. Θα υποβάλλουμε την πρότασή μας για την πλατεία στα Λιθοβούνια. Εκτελείται το αντιπλημμυρικό, τα έργα αγροτικής οδοποιίας.»

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ – «Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Υποβάλλαμε πρόταση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, εγκρίθηκε, δημοπρατήθηκε από τη ΔΕΥΑΤ και θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο. Θα προσφέρει αντιπλημμυρική θωράκιση στην περιοχή Φιλικών, στην ΟΗΕ, στις γραμμές του τρένου μέχρι και το γήπεδο του Αστέρα».

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – «Προβλέπεται πλήρης ανάπλαση, με μεγάλωμα των πεζοδρομίων, θα εξακολουθεί να υπάρχει η διπλή κυκλοφορία. Θα γίνει φύτευση δένδρων, νέος φωτισμός, νέο οδόστρωμα. θα δημιουργηθεί ένα ενοποιημένο πεζοδρομημένο κέντρο που αλλάζει την εικόνα της πόλης μας».

ΠΛΑΤΕΙΕΣ – «Η πλατεία Αγίου Βασιλείου ως την Άνοιξη θα έχει ολοκληρωθεί. Είναι ένα σύνθετο έργο. Όμως, προχωράει. Είμαστε σε μια περίοδο οικονομικής και ενεργειακής κρίσης με την τεράστια αύξηση στις τιμές υλικών, με αποτέλεσμα να προκύπτουν προβλήματα σε όλη τη χώρα. Κανένα έργο δικό μας δεν θα κινδυνεύσει, όλα θα υλοποιηθούν.

Η πλατεία Μπασιάκου προχωρά πολύ γρήγορα.»

ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΝΕΣΤΑΝΗ – «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη Νεστάνη κέντρο αναρρίχησης και για Έλληνες αλλά και για ξένους επισκέπτες. Θα γίνει ένα αναρριχητικό πάρκο εκεί.»

ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – «Υπήρχε μια προσφορά από έναν συμπολίτη μας να το κάνει. Έχουν κάνει τη μελέτη. Δεν είναι έργο του δήμου, θα το κάνει ως χορηγία κάποιος ιδιώτης. Πιστεύω ότι θα υλοποιηθεί».

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – «Ήδη έχει ξεκινήσει να τοποθετηθεί στολισμός. Λόγω της ενεργειακής κρίσης, θα περιοριστούν λίγο. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Άναμμα δένδρου θα γίνει, έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου. Ανακοινώσεις θα γίνουν εγκαίρως από την Αντιδήμαρχο, κυρία Καρούντζου. Υπάρχει ένας προγραμματισμός. Θέλουμε να έρθει κόσμος στην Τρίπολη, θέλουμε η Τρίπολη να καταστεί Χριστουγεννιάτικος προορισμός. Χωρίς να περιορίσουμε αυτό που προσφέρουμε στους πολίτες, θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος».

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ – «Δεν μπορούμε να βάφουμε σχολεία και να βανδαλίζονται από κάποιους. Το λέω με πικρία. Προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη, θα γίνει και μήνυση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.»

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ – «Έχει δώσει μια λύση στο κέντρο της στάθμευσης για να μπορεί να βρει όποιος θέλει μια θέση στάθμευσης. Αυτό που είδαμε είναι ότι ίσως πρέπει να περιορίσουμε λίγο το κόστος. Παράλληλα, βγήκε ήδη διακήρυξη για να νοικιάσει ο Δήμος οικόπεδα για χώρους στάθμευσης δωρεάν στο κέντρο της πόλης.»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr