Τοποθέτηση Δημάρχου Τρίπολης στο Olympia Forum III

Οκτωβρίου 24, 2022 0
Τοποθέτηση Δημάρχου Τρίπολης στο Olympia Forum III
Στο Olympia Forum III, το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, παρέστη και τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης.

Ο κ. Τζιούμης μίλησε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας (Παρασκευή, 21/10/2022), στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο Δήμαρχος αρχικά έθεσε προς τον κ. Πέτσα ζητήματα σχετικά με τις αρμοδιότητες και την καταστατική θέση των αιρετών.
Στη συνέχεια μίλησε για την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, τονίζοντας ότι ως ένα βαθμό το υπουργείο Εσωτερικών έχει επιχορηγήσει τους δήμους,αλλά δεν έχει καλυφθεί πλήρως το επιπλέον κόστος.

«Είναι καλό ότι ξεκίνησε η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων διότι είχαμε ταλαιπωρηθεί τα προηγούμενα χρόνια από τα σκουπίδια, όμως για τον Δήμο Τρίπολης είναι ένα επιπλέον κόστος περίπου 1.000.000 ευρώ το έτος. Ο λογαριασμός δεν βγαίνει πολύ εύκολα» είπε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «είμαστε ο 4ος Δήμος της χώρας σε έκταση, αυτό σημαίνει χιλιάδες χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας. Είναι ένας Δήμος και αστικός και αγροτικός.
Για το ενεργειακό, παίρνουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό.

Πρώτο μέτρο είναι ο εκσυγχρονισμός του οδοφωτισμού που θα προχωρήσει άμεσα. Υλοποιήςαμε ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολικές μονάδες και ετοιμαζόμαστε για τα Δημοτικά κτίρια μέσω του προγράμματος Ηλέκτρα, ενώ ήδη έχουμε ετοιμάσει ενεργειακή κοινότητα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όρους σύνδεσης. Τρέχουμε ήδη πάνω από 40 έργα, μεσαία ή μεγάλα, έργα που αλλάζουν την εικόνα της πόλης κι των χωριών μας. Χαρακτηριζόμαστε από ταχύτητα.

Ήδη έχουμε πιάσει το πλαφόν της χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» , έχοντας συμβασιοποιήσει σχεδόν όλα τα έργα και τελευταίο είναι να υπογραφεί η σύμβαση για το παλαιό Δημαρχείο της πόλης τις επόμενες ημέρες.

Ένα θέμα είναι η μεταφορά έργων σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Δεν μπορεί να έχουμε έργο 12.000.000 ευρώ έτοιμο για δημοπράτηση και να περιμένουμε από τον περασμένο Νοέμβριο να μεταφερθεί στο ΥΜΕΠΕΡΑ.

Προσπαθούμε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, έχουμε ολοκληρώσει αντιπλημμυρικά έργα σε χωριά μας προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ και τις επόμενες ημέρες υπογράφουμε ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο για την πόλη της Τρίπολης.

Ο δεύτερος στόχος είναι η στήριξη σε αγρότες και κτηνοτρόφους, υλοποιούμε ήδη μεγάλα έργα αγροτικής οδοποιίας.

Συν τον ψηφιακό μετασχηματισμό που ετοιμαζόμαστε να υποβάλουμε πρόταση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης."

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr