Επιμ. Αρκαδίας: Επόμενα σεμινάρια πάνω στα πιο σύγχρονα και εξειδικευμένα θέματα της αγοράς

Οκτωβρίου 14, 2022 0
Επιμ. Αρκαδίας: Επόμενα σεμινάρια πάνω στα πιο σύγχρονα και εξειδικευμένα θέματα της αγοράς
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι το σεμινάριο «Οι Εμπορικές Εκθέσεις ως εργαλείο Marketing» που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 5:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λόγω ασθένειας του εισηγητή.
 Θα ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατό…

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου
«Βιώσιμη Παραγωγή Τροφίμων και Χρηματοδοτικά Εργαλεία».
Ώρα:5:30 μ.μ. Τοποθεσία: Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25 ης Μαρτίου & Πανός 21, είσοδος από την 25 ης Μαρτίου).

Θέματα που θα παρουσιαστούν:

  • Βιώσιμες Πρακτικές Καλλιέργειας
  • Χρηματοδοτικά Εργαλεία
  • Αειφόρος Ανάπτυξη

Το σεμινάριο - παρουσίαση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Europe Direct Πελοπόννησος και το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη».
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη θεματολογία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.arcadianet.gr το επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην πενθήμερη Παμπελοποννησιακή έκθεση η οποία θα διεξαχθεί στην Αργολίδα: από την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στο εργοστάσιο «Φραγκίστα», στην περιοχή Δαλαμανάρα, του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Επιδότηση Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, επιδοτεί με 30% το κόστος ανά τετραγωνικό (εκθεσιακό χώρο – ίχνος), την κάθε επιχείρηση- μέλος του που θα συμμετάσχει στην έκθεση.

Αρχικό Κόστος: 35€/τμ + ΦΠΑ (24%)

Δήλωση συμμετοχής για τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Αν είστε μέλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας επικοινωνήστε όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες: 8 π.μ - 3 μ.μ. στα τηλέφωνα: 2710 227141-2 (εσωτ.6) για να σας ενημερώσουν για τις διαδικασίες επιδότησης.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr είναι αναρτημένη η εκδήλωση ενδιαφέροντος. Παρακαλούμε όπως τη συμπληρώσετε και αποστείλετε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO».

ΑΑΔΕ: 4 ΒΗΜΑΤΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΦΜ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Απλοποιούνται οι διαδικασίες απόδοσης ΑΦΜ και μεταβολών στοιχείων επιχειρήσεων, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή (Α.1134/2022). Ειδικότερα, οι μεταβολές στοιχείων επιχειρήσεων και στοιχείων εγκατάστασης εσωτερικού που είναι ενταγμένες στην ψηφιακή πύλη myAADE υποβάλλονται από 17.10.2022 κι εφεξής αποκλειστικά μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr). Οι δηλώσεις και τα δικαιολογητικά για όσες διαδικασίες Μητρώου είναι ενταγμένες στην εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου» της ψηφιακής πύλης myAADE, υποβάλλονται από 01.11.2022 κι εφεξής αποκλειστικά μέσα από την εφαρμογή αυτή. Για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, σχετικές δηλώσεις και αιτήματα δεν θα εξυπηρετούνται πλέον μέσω επίσκεψης στις ΔΟΥ. Παρέχεται πλέον η δυνατότητα απόδοσης ΑΦΜ σε φυσικό πρόσωπο από οποιαδήποτε ΔΟΥ, ανεξαρτήτως της διεύθυνσης κατοικίας του ή της διεύθυνσης κατοικίας του εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του. Σε εναρμόνιση με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013), δεν απαιτείται η προσκόμιση εξουσιοδότησης, σε περιπτώσεις συναλλαγής για ζητήματα μεταβολών Μητρώου ή χορήγησης ΑΦΜ με πληρεξούσιο δικηγόρο για λογαριασμό εντολέα του.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ
Επενδύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και του εξοπλισμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού εντάσσονται στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ-Επιχειρώ" ύψους 200 εκατ. ευρώ που αναμένεται να προκηρυχθεί ως το τέλος του χρόνου. Με αφορμή την προδημοσίευση του οδηγού του Προγράμματος "Εξοικονομώ - Επιχειρώ", στο site του ΥΠΕΝ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας δήλωσε: "Δρομολογούμε ένα ακόμα πολύ σημαντικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, αυτή τη φορά για ελληνικές επιχειρήσεις. Μετά το "Εξοικονομώ 2021" για τα νοικοκυριά και το "ΗΛΕΚΤΡΑ" για τον δημόσιο τομέα, κάνουμε πραγματικότητα το "Εξοικονομώ – Επιχειρώ". Με αυτό, οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής οικονομίας, θα έχουν τη δυνατότητα -με μια σειρά από παρεμβάσεις- να βελτιώσουν την ενεργειακήτους απόδοση, με αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση του κόστους ενέργειας των επιχειρήσεων".

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ 
Ένα πρόσθετο υποστηρικτικό εργαλείο βρίσκεται πλέον στη διάθεση των ενδιαφερομένων για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στη δράση «Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν». Το εγχειρίδιο περιλαμβάνει οδηγίες σχετικά με την απόκτηση στοιχείων πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και την εγγραφή, κατά περίπτωση, νέου ή υφιστάμενου χρήστη στο πρόγραμμα. Παράλληλα αποτελεί ένα αναλυτικό εργαλείο για την διαδικασία υποβολής αίτησης και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει αναλυτικά  τον ορθό τρόπο συμπλήρωσης του κάθε πεδίου της αίτησης χρηματοδότησης στη δράση. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr