×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/ekdilosi_tripoli

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Με συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς (pics-vid)

Σεπτεμβρίου 26, 2022 0
Με συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς (pics-vid)
Κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, σε μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον σπουδαίο Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πριν από ένα χρόνο από τη ζωή, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης για την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς

Αρχικά, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.

Ελένη Καρούντζου ανοίγοντας την εκδήλωση, είπε λίγα λόγια την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί.

Στη συνέχεια, υπό τη Διεύθυνση του Παναγιώτη Μπαρμπάτη, η ορχήστρα απέδωσε επετειακά τραγούδια που ερμήνευσαν ο γνωστός τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, οι Λυρικοί Καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου - Aντώνης Κορωναίος - Παντελής Κοντός και οι χορωδίες: Χορωδία Τρίπολης υπό τη Διεύθυνσης της Αμαλίας Γούλα - Μαρκοπούλου, Χορωδία Ορφέας Τρίπολης υπό τη Διεύθυνση της Χριστίνα Αθανασοπούλου, Νεανική Χορωδία Τρίπολης La Vita υπό τη Διεύθυνση της Ελένης Αλεξοπούλου, Ευρωπαϊκή χορωδία Mουσικού Σχολείου Τρίπολης υπό τη Διεύθυνση της Χριστίνας Αθανασοπούλου και η Χορωδία Μουσικού Ομίλου Σπάρτης υπό τη Διεύθυνση της Χριστίνας Αθανασοπούλου.

mpasis

Ερμηνεύτηκαν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων ποιητών όπως: ο Ανδρέας Κάλβος, Άγγελος Σικελιανός, Οδυσσέας Ελύτης, Άγγελος Σικελιανός, Γιάννης Ρίτσος και άλλοι, ποιήματα τα οποία είχε μελοποιήσει ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης. Η Κλέλια Χαρίση με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, αφηγούταν τα κείμενα και εξηγούσε τα νοήματα που ήθελε να αποδώσει το καθένα από αυτά.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στην πλατεία Άρεως, προκειμένου να απολαύσει αυτή την όμορφη συναυλία, τραγουδώντας τις ερμηνείες των σπουδαίων καλλιτεχνών.

DSC 0340

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και στη συνέχεια ο ουρανός φωτίστηκε με δεκάδες πυροτεχνήματα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.

{gallery}ekdilosi_tripoli{/gallery}

  • VIDEO

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr