ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαδρομή ποδηλατοδρομίας στη Μεγαλόπολη

Σεπτεμβρίου 20, 2022 0
Διαδρομή ποδηλατοδρομίας στη Μεγαλόπολη
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, ο Δήμος Μεγαλόπολης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεγαλόπολης, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Τρίπολης, διοργανώνουν ποδηλατοβόλτα περιμετρικά της πόλης και κατόπιν αγώνες δεξιοτεχνίας επί της Κεντρικής Πλατείας Μεγαλόπολης, την…

Η εκκίνηση της ποδηλατοβόλτας θα δοθεί στις 12:00 μπροστά στο Δημαρχείο και θα συμμετέχουν σ’αυτή, με τα ποδήλατά τους, όσοι από τους δημότες και τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου επιθυμούν να λάβουν μέρος.

Στις 13:30, με το πέρας της ποδηλατοβόλτας, θα απονεμηθούν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες και θα πραγματοποιηθούν ποδηλατικοί αγώνες δεξιοτεχνίας πάνω στην πλατεία, για τους μαθητές του Δημοτικού, στους οποίους θα απονεμηθεί δίπλωμα οδήγησης ποδηλάτου. Στους νικητές κάθε τάξης θα απονεμηθεί κύπελλο.

Είναι γεγονός ότι το ποδήλατο, είτε ως μέσο άθλησης και αναψυχής, είτε ως ‘εργαλείο’ βιώσιμης κινητικότητας, είτε ως ένα παιχνίδι, αφήνει πάντα ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των χρηστών του και κυρίως στα παιδιά!! Ας δείξουμε σε αυτά λοιπόν τι σημαίνει μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο.

Η δράση, δίνει στα παιδιά μια φωνή στον δημόσιο χώρο και την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν σε μία πόλη φιλική προς το ποδήλατο, συνδέει και κινητοποιεί μεγαλύτερους και νεότερους μαζί σε μία παρέα, ώστε όλοι από κοινού να απολαύσουν τα οφέλη της ποδηλατοκίνησης και να μοιραστούν τον αστικό δημόσιο χώρο.

Τα παιδιά, και όχι μόνο, θα χαρούν το ποδήλατο στην πόλη και θα χτίσουν μια υπεύθυνη και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, μέσω αυτής της βιωματικής εμπειρίας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr