Σχεδόν 8.000.000 € στην πραγματική οικονομία μέσα από τη δράση της ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία 2020

Σεπτεμβρίου 19, 2022 0
Σχεδόν 8.000.000 € στην πραγματική οικονομία μέσα από τη δράση της ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία 2020
Τα εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια για χρηματοδότηση, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία 2020, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Art Mainalon» στη Βυτίνα.

Πρόκειται για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, σε περιοχές των Δήμων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Τρίπολης, μέσω της δράσης "Ενίσχυση του εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών η στην παραγωγή και διάθεση μεταποιητικών προϊόντων στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος" 2014-2020". Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας τόνισε στην τοποθέτησή του ότι «από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έχουμε διαθέσει περίπου 100.000.000 ευρώ για την επιχειρηματικότητα σε ολόκληρη την περιφέρεια. Χωρίς επιχειρήσεις και χωρίς ιδιωτικό τομέα, δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Για αυτό τα συγκεκριμένα χρήματα πρέπει να αξιοποιούνται σωστά. Η Αρκαδία είναι μία περιοχή με οικονομικά προβλήματα και συρρίκνωση πληθυσμού.

Το θετικό είναι ότι έχουμε μια μεγάλη επένδυση από τον κ. Δέμο με εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση και πολλές θέσεις σε επαγγέλματα που θα υποστηρίζουν τον κόσμο που θα εργάζεται εκεί. Για την Τρίπολη, η μοναδική λύση είναι η ανάπτυξη της Βιομηχανικής της περιοχής. Επίσης, ανακοινώνω ότι η Τρίπολη θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Για την Μεγαλόπολη, πρέπει να είμαστε στρατευμένοι η πόλη να εξακολουθήσει να είναι ενεργειακός κόμβος, αλλά ταυτόχρονα να γίνει και συγκοινωνιακός κόμβος. Συγχαίρω τον Μανώλη Σκαντζό, το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Διευθυντή της ΤΑΠΤοΚ.» Ο Πρόεδρος της ΤΑΠΤοΚ κ. Μανώλης Σκαντζός υπογράμμισε ότι πρόκειται μία δράση συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 €, όσον αφορά τη δημόσια δαπάνη, ποσό που σχεδόν διπλασιαστεί με την ιδία συμμετοχή. «Είναι μία τόνωση της τοπικής οικονομίας, μέσω του ΕΣΠΑ. Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Σχεδόν το 90% των επενδυτικών σχεδίων ικανοποιήθηκαν».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομίας και Διοίκησης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος υπογράμμισε το πολύ σημαντικό έργο που κάνει η ΤΑΠΤοΚ και συμπλήρωσε ότι ο στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου «είναι να φέρουμε πόρους στην Αρκαδία και να αναστρέψουμε την πτωτική πορεία που είχε εδώ και χρόνια».
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας και μέλος του Δ.Σ. της ΤΑΠΤοΚ κ. Στάθης Κούλης μίλησε για τη σημασία των επενδύσεων στην περιοχή, σε συνδυασμό με τα δημόσια έργα στη Γορτυνία. «Συνεχάρη τα στελέχη και τους συνεργάτες στην εταιρεία που υπερέβαλαν εαυτόν όλο αυτό το χρονικό διάστημα» είπε.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος τόνισε ότι «το πρόγραμμα της ΤΑΠΤοΚ αποδείχτηκε μία επιτυχημένη επιλογή για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών και των επιχειρήσεων. Δίνω συγχαρητήρια στον κ. Σκαντζό, στον κ. Μαντά και σε όλο το διοικητικό συμβούλιο για την άριστη συνεργασία που είχαμε». Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής έδωσε συγχαρητήρια για την εξέλιξη αυτή, αλλά και για την ικανοποίηση του αιτήματος του Επιμελητηρίου να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της δράσης. 

Ο Διευθυντής της ΤΑΠΤοΚ κ. Παναγιώτης Μαντάς δήλωσε «εξαιρετικά ικανοποιημένος τόσο από τους επενδυτές, όσο και από τους θεσμικούς παράγοντες που αναγνώρισαν ότι η επιχορήγηση τριάντα νέων επιχειρήσεων σε μία περιοχή που φθίνει οικονομικά θα δημιουργήσουν ένα συνολικό κύκλο εργασιών άνω των 8.000.000 ευρώ που θα δώσει μία τονωτική ανάσα. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη της εταιρείας.» Το στέλεχος οικονομικών και λογιστικών εργασιών μονάδας Γ’ του ΕΦΔ Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος είπε ότι «θα είμαστε δίπλα στους επενδυτές, με στόχο να ολοκληρώσουν ομαλά τα σχέδιά τους και να γίνει η απορρόφηση χρημάτων, ώστε να πέσουν στην αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας». Την οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης της ΤΑΠΤοΚ στη Βυτίνα είχε η Προϊσταμένη Μονάδας «Γ» της ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία 2020, κυρία Δώρα Γκρίτζαλη.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr