Ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει τις εκδηλώσεις «100 χρόνια Μνήμης Μικράς Ασίας»

Σεπτεμβρίου 14, 2022 0
Ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει τις εκδηλώσεις «100 χρόνια Μνήμης Μικράς Ασίας»
Κοινή συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις «100 χρόνια Μνήμης Μικράς Ασίας» στην Τρίπολη, παραχώρησαν την Τετάρτη (14/9/0222), η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Καρούντζου και ο Πρόεδρος της Πανπροσφυγικής Ένωσης Αρκαδίας και δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Τσιαμούλος.

Η Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε αρχικά το διήμερο εκδηλώσεων για τις 16 και 18 Σεπτεμβρίου. «Ο Δήμος Τρίπολης συμμετέχει με τη συναυλία το βράδυ της Παρασκευής και πριν την εκδήλωση θα οργανωθεί μία ποδηλατική πορεία για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Ο Δήμος Τρίπολης οργανώνει συνολικά τρεις εκδηλώσεις για το γεγονός αυτό. Ευχαριστώ τον κ. Τσιαμούλο και την Ένωση για την άψογη συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιαμούλος τόνισε ότι η Ένωση βρήκε ανταπόκριση στον Δήμο Τρίπολης και στην Περιφέρεια, ενώ υπογράμμισε ότι στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί ο κ. Γεώργιος Καραγιάννης που είναι ο δωρητής του μνημείου στην πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στο διήμερο των εκδηλώσεων.
«Διαχρονικά όλοι οι Δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια ομοφώνως βοήθησαν στην δημιουργία αυτής της πλατείας και του μνημείου και τους ευχαριστούμε» είπε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

7:00μ.μ. Ποδηλατική βόλτα. Εκκίνηση από την πλατεία Άρεως και τερματισμός στην πλατεία «Προσφύγων Μικράς Ασίας - Γεώργιος Καραγιάννης».

9:00μ.μ. Συναυλία με τη Νάντια Καραγιάννη και το Νίκο Καραγιάννη. Μουσικό αφιέρωμα στη λατρεμένη Μικρά Ασία. Μια συναυλία προσφερόμενη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες με υπέροχα ανεπανάληπτα τραγούδια και με πολλά ιστορικά στοιχεία. Αφηγήτρια η ηθοποιός Κων/να Καραγιάννη. Συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος «Αρκαδιανή».

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

10:30π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό της Αγ. Αικατερίνης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου για τη Γενοκτονία των Ελλή-νων της Μικράς Ασίας.

11:00π.μ. Εκφώνηση Πανηγυρικού από τον Πρόεδρο της Πανπροσφυγικής Ένωσης Αρκαδίας και Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Τρίπολης κο Νικόλαο Τσιαμούλο.

11:15π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Προσφύγων της Μικράς Ασίας (Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας «Γεώργιος Καραγιάννης»). Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

9:00μ.μ. Προβολή Ταινίας Ντοκιμαντέρ του Γεωργίου Ζέρβα με τίτλο: «ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗ Σ' ΑΓΑΠΩ. Το Σμυρναίικο - Πολίτικο Τραγούδι» στην Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας «Γεώργιος Καραγιάννης». Η προβολή της ταινίας θα γίνει από τον μοναδικό στην Ελλάδα κινητό Ηλιακό Κινηματογράφο σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Πελοποννήσου, που το διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκυμνατέρ Καλαμάτας.

  • VIDEO

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr