Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Τρίπολης

Σεπτεμβρίου 12, 2022 0
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Τρίπολης
Με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, από τις 16 ως τις 22 Σεπτεμβρίου 2022, ο Δήμος Τρίπολης θα τιμήσει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Κάθε ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας θα περιλαμβάνει δράσεις του Δήμου για τη βελτίωση υποδομών, εορταστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και επιδεικτικές δράσεις οι οποίες θα δημοσιευθούν σε social media, ανάλογα με τη φύση της εκδήλωσης.

 Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 θα είναι μια εβδομάδα «συνδυαστικών» εκδηλώσεων, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι (διοργανωτές, συμμετέχοντες, πάροχοι υπηρεσιών, τοπική κοινωνία) θα ενημερώσουν και θα ενημερωθούν για την βιώσιμη κινητικότητα, για τις υπηρεσίες και τις ενέργειες του Δήμου Τρίπολης σχετικά με την βιώσιμή μετακίνηση, για την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών στα θέματα κινητικότητας κ.α.

ACTIONS

Παρασκευή

16/9/2022

7.00μ.μ.

Ποδηλατική Δράση για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το τμήμα ποδηλασίας της Α.Ε.Κ. Τρίπολης θα ξεκινήσει από την Πλατεία Άρεως και θα πραγματοποιήσει ποδηλατική βόλτα μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας ως την Πλατεία Φιλικών, όπου το βράδυ στις 9.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το Δήμο Τρίπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Σάββατο 17/9/2022

11.00 π.μ.

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. και τους ποδηλατικούς ομίλους της πόλης μας διοργανώνει ποδηλατάδα για όλους (ιδιοκτήτες mountain bikes και κάθε άλλου τύπου ποδήλατο), που θα ξεκινήσει από την πλ. Καρδαρά και μέσω Σημιάδων θα καταλήξει στα Σπήλαια Κάψια. Εκεί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υποδοχής και ξενάγηση στα Σπήλαια από αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου.    

Κυριακή

18/9/2022

11.00 π.μ.

Ποδηλατοσυνδέσεις

Η ΚΟΙΝΣΕΠ "ΤΕΧΝΗS POH" θα πραγματοποιήσει μια 2ωρη δράση με διάφορα διαδραστικά παιχνίδια και κατασκευές με θέμα το ποδήλατο με τη συμμετοχή παιδιών και γονέων στην Πλατεία Πετρινού. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. 

Δευτέρα

19/9/2022

11.00π.μ.

Κυκλοφορώ με Ενσυναίσθηση

Ο σύλλογος Α.ΜΕ.Α. Τρίπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης θα πραγματοποιήσουν μια ανοιχτή εκδήλωση συζήτησης και προβληματισμού στην Πλατεία Πετρινού, όπου άνθρωποι με κινητικές και οπτικές ιδιαιτερότητες θα μιλήσουν για τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν στις καθημερινές τους μετακινήσεις, λόγω της μη τήρησης (από τους συμπολίτες τους) όσων προβλέπει ο Κ.Ο.Κ.

Τρίτη

20/9/2022

Περπατώ ως το σχολείο

Οι μαθητές της Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης συμμετέχουν σε δράση του Δήμου, όπου καλούνται να μετακινηθούν χωρίς αυτοκίνητο ως το σχολείο τους και να σημειώσουν τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στη διαδρομή αυτή. Σε διαλογική συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί εντός των σχολικών αιθουσών θα προτείνουν λύσεις (π.χ. ασφαλέστερη διαδρομή ως το σχολείο) κλπ, τις οποίες κάθε σχολική μονάδα θα αποτυπώσει σε ένα έγγραφο, που θα προσκομίσουν οι εκπρόσωποι των 15μελών τους συμβουλίων στο Δημαρχείο Τρίπολης και θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με το Δήμαρχο Τρίπολης.

Τετάρτη

21/9/2022

5.00 μ.μ.

Άσκηση και φυσικό περιβάλλον

Οι υπεύθυνοι των γυμναστηρίων της πόλης μας παρουσιάζουν τα πλεονεκτήματα της αερόβιας άσκησης μέσα από ένα 10λεπτο διαδραστικό πρόγραμμα γυμναστικής- χορού (το κάθε γυμναστήριο) για αρχάριους όλων των ηλικιών στο Άλσος Αγίου Γεωργίου με τη συμμετοχή ασκουμένων των γυμναστηρίων τους αλλά και απλού κόσμου.

Πέμπτη

22/9/2022

Μέρα χωρίς αυτοκίνητο
Σε μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο, σας ενθαρρύνουμε να αποφύγετε τη χρήση του αυτοκινήτου και αντί αυτού να
περπατήσετε, να κάνετε ποδήλατο ή να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρικό σας μέσο μεταφοράς (ποδήλατο ή πατίνι). Καθ'
 όλη τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr