ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Τρίπολης: Ανάπλαση της πλατείας Μαντινείας

Αυγούστου 03, 2022 0
Δήμος Τρίπολης: Ανάπλαση της πλατείας Μαντινείας
Τα υπό εξέλιξη έργα ανάπλασης της πλατείας Μαντινείας (Μπασιάκου) επισκέφθηκε την Τρίτη (2/8/2022) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «υπήρχε μια πλατεία κατασκευασμένη εδώ και δεκαετίες, σε άσχημη κατάσταση.

Ο στόχος μας εξ αρχής είναι να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης και μέσα σε αυτό το πλαίσιο προχωράμε στην ανάπλαση της πλατείας Μαντινείας.

Ο ανάδοχος εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει εντατικά τις εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα είναι 12 μήνες. Σε συνεννόηση με τον εργολάβο, στόχος είναι να ολοκληρωθεί το έργο πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Θέλουμε σε λίγους μήνες να παραδοθεί μια σύγχρονη, νέα πλατεία στους κατοίκους όλη της πόλης. Ο στόχος που έχει διακηρυχθεί από τη δημοτική αρχή που είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης μας και των χωριών μας, επιτυγχάνεται μέσα από δεκάδες έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή».

Επίσης, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι δεν θα κοπεί κανένα δένδρο και θα αυξηθεί το πράσινο. Ενώ, όσον αφορά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι «είμαστε σε συνεννόηση με τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται εκεί και αποφασίστηκε να μην αλλάξει ο χώρος της λαϊκής. Έχουν γίνει καινούργιες διαγραμμίσεις για το λόγο αυτό».

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ:

 Επιδιωκόμενος στόχος είναι η αναβάθμιση της περιοχής και η δημιουργία χώρου αναψυχής που θα προσφέρει στην βιοκλιματικότητα της περιοχής.

Οι πέργκολες θα καταλάβουν ένα μεγάλο τμήμα της και θα βρουν μεγαλύτερο μέρος στον απαραίτητο σκιασμό της πλατείας. Κάτω από τις πέργκολες που αναπτύσσονται καθαριστικά.
Όσον αφορά τις υποδομές που προβλέπονται ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά νέας τεχνολογίας, στον χώρο της πλατείας και των πεζοδρομίων. Θα εγκατασταθούν παρεμβάσεις που αφορούν τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας στο χώρο, άτομα με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα και προβλήματα, όπως αυτές καθορίζονται από τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις. Οι πάσης φύσεως κατασκευές και επεμβάσεις στο έργο που είναι ήπιες και θα προσαρμόζονται απόλυτα στην υφιστάμενη κατάσταση, ευρισκόμενες από αισθητική πλευρά σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr