Αποζημιώνονται οι πληγέντες παραγωγοί μήλων Πιλαφά, κερασιών και βύσσινων Τριπόλεως

Ιουλίου 19, 2022 0
Αποζημιώνονται οι πληγέντες παραγωγοί μήλων Πιλαφά, κερασιών και βύσσινων Τριπόλεως
Ευοδώθηκαν οι κοινές προσπάθειες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας για την αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργειών μήλων Πιλαφά, όψιμων κερασιών και βύσσινων Τριπόλεως από τον παγετό του Απριλίου 2021.

Ευοδώθηκαν οι κοινές προσπάθειες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση» για την αποζημίωση των παραγωγών των μήλων Τριπόλεως Πιλαφά, των όψιμων ποικιλίων κερασιών και των βύσσινων Τριπόλεως από τη ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό της 10ης Απριλίου 2021.

Με το ΦΕΚ 2482/20-05-2022 τεύχος Β΄ ανατέθηκε στον ΕΛΓΑ η υλοποίηση ad hoc προγράμματος κρατικών ενισχύσεων (αποζημιώσεων) όπου εντάσσονται οι συγκεκριμένες καλλιέργειες, παρότι βρίσκονταν τη δεδομένη χρονική στιγμή σε προανθικό στάδιο και συνεπώς δεν καλύπτονταν από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ.

«Μετά από τη θετική αυτή εξέλιξη, για την οποία εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συνεργαστήκαμε, αναμένουμε ενημέρωση για το χρόνο καταβολής των σχετικών αποζημιώσεων, η σημασία των οποίων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη νέα καλλιεργητική περίοδο μετά τις ασφυκτικές για τους παραγωγούς ανατιμήσεις σε λιπάσματα, εφόδια, πετρέλαιο και ενέργεια» σημείωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr