Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την επιλογή ωφελούμενων στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Τρίπολης

Ιουλίου 12, 2022 0
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την επιλογή ωφελούμενων στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Τρίπολης
Ο Δήμος Τρίπολης, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αρχικά αίτηση μη δεσμευτική στην οποία να δηλώσουν το ενδιαφέρον για την επιλογή τους ως ωφελούμενοι στο πλαίσιο της Πράξης «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Τρίπολης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020»…

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.

Υ.Δ.) Δήμου Τρίπολης έχει ως στόχο την εξασφάλιση του πρωταρχικού δικαιώματος για ανεξάρτητη διαβίωση σε Άτομα με Αναπηρία που δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς κατάλληλη υποστήριξη και θα λειτουργήσει σε προσβάσιμο κτίριο για ΑμεΑ εντός του οικιστικού ιστού της πόλης. Βασικές λειτουργίες θα είναι η παροχή υπηρεσιών διαβίωσης & ημερήσιας φροντίδας, ενδυνάμωσης και υποστήριξης της κοινωνικής ένταξης.
Η Σ.Υ.Δ θα αφορά τέσσερις (4) ωφελουμένους στο Φάσμα του Αυτισμού με δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης, ηλικίας ίσης ή μεγαλύτερης των δεκαοχτώ (18) ετών, με κύριο στόχο την εξασφάλιση του πρωταρχικού δικαιώματος για ανεξάρτητη διαβίωση σε ΑμεΑ που δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς κατάλληλη υποστήριξη.
Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι:
• Εικοσιτετράωρη (24) υγιεινή, άνετη και ασφαλή διαμονή.
• Καθημερινές υπηρεσίες Φροντίδας από έμπειρο προσωπικό.
• Υγιεινή, ισορροπημένη και εξατομικευμένη διατροφή καθώς και φροντίδα λήψης
φαρμακευτικής αγωγής.
• Ιατρική μέριμνα και υποστήριξη.
Εξατομικευμένη Ψυχολογική υποστήριξη.

• Δράσεις αγωγής υγείας.
Αξιοποίηση και διατήρηση των προσωπικών δεξιοτήτων των ενοίκων με στόχο την αυτονομία, την ανάπτυξη της προσωπικότητας και άνετης παρουσίας στο κοινωνικό περιβάλλον.
Δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
• Ενημέρωση και συστηματική συνεργασία με τις οικογένειες ή τους κηδεμόνες των
ωφελούμενων, εφόσον βρίσκονται υπό δικαστική συμπαράσταση.
Το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελουμένων, την αποφυγή στιγματισμού τους, την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων και την πορεία τους προς την κοινωνική ένταξη.
Επιλογή ωφελουμένων
Η καταγραφή ενδιαφέροντος θα συμβάλλει στην ενημέρωση των ωφελούμενων και των οικογενειών τους για το πλαίσιο λειτουργίας της ΣΥΔ και τη δυνατότητα συμμετοχής τους.
Μετά τη δημοσίευση Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι (ή οι τυχόν κηδεμόνες τους εφόσον τελούν υπό δικαστική συμπαράσταση) θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση η οποία θα συνοδεύεται από γνωματεύσεις και σχετικά πιστοποιητικά υγείας. Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης της αίτησης σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμός Λειτουργίας της ΣΥΔ Δήμου Τρίπολης.
Προσωπικά Δεδομένα
Ο Δήμος Τρίπολης θα προβεί σε επεξεργασία και θα τηρήσει αρχείο προσωπικών δεδομένων και συγκεκριμένα δεδομένων που περιλαμβάνονται στην αίτηση συμμετοχής. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για τους σκοπούς της παροχής ενημέρωσης για το έργο. Τα προσωπικά δεδομένα σας τηρούνται και υποβάλλονται σε επεξεργασία αποκλειστικά για τους σκοπούς αυτούς και για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την εξυπηρέτηση των παραπάνω σκοπών. Τα προσωπικά δεδομένα σας δεν διαβιβάζονται, δεν κοινοποιούνται και δεν διατίθενται καθ' οιονδήποτε τρόπο σε τρίτους με την επιφύλαξη των περιπτώσεων που αυτό απαιτείται για τον σκοπό της συμμόρφωσης προς έννομη υποχρέωση. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα ενημέρωσης, δικαίωμα πρόσβασης, δικαίωμα διόρθωσης, δικαίωμα διαγραφής και δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, όπως και δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων, δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, περιλαμβανομένης της εναντίωσης στην αυτοματοματοποιημένη λήψη αποφάσεων και στην κατάρτιση προφίλ, καθώς και δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Οι ενδιαφερόμενοι εφόσον επιθυμούν να ανακαλέσουν τη συγκατάθεση, να ασκήσουν τα δικαιώματά τους ή εάν έχουν εν γένει οποιαδήποτε απορία αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, μπορούν να απευθύνονται με αντίστοιχο αίτημά τους, επικοινωνώντας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)........

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται :
 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τρίπολης
Τηλ. 2713-610412 & 2713-610409 | e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Δήμου Τρίπολης Τηλ. 2713-600418 | e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Αθλητισμού Δήμου Τρίπολης
Τηλ. 2713-600429 | e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr