Μουσική βραδιά από την δημοτική χορωδία Μεγαλόπολης «Πυλάδης» στο Ανοιχτό Θέατρο της Δημητσάνας

Ιουνίου 28, 2022 0
Μουσική βραδιά από την δημοτική χορωδία Μεγαλόπολης «Πυλάδης» στο Ανοιχτό Θέατρο της Δημητσάνας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

                                                                                                                            Δημητσάνα, 28.06.2022

Στις 24 Ιουνίου 2022 επαναλειτούργησε ύστερα από πολλά χρόνια το Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στη Δημητσάνα. Με ενέργειες του Δήμου Γορτυνίας η εικόνα του θεάτρου βελτιώθηκε σημαντικά μετά και την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταπτώσεις βράχων.

 

Η επαναλειτουργία του θεάτρου συνοδεύθηκε από μια όμορφη μουσική εκδήλωση. Η δημοτική χορωδία Μεγαλόπολης «Πυλάδης» με τρόπο λυρικό ερμήνευσε Μίκη Θεοδωράκη σε ένα μουσικό αφιέρωμα «ταξίδι» για τους θεατές οι οποίοι συμμετείχαν σιγοτραγουδώντας. Επίσης, τα μέλη της χορωδίας «Πυλάδης» τραγούδησαν και λίγα Σμυρναίικα, στα πλαίσια της επετείου των 100 ετών από την καταστροφή της Σμύρνης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων Γορτυνίας και Μεγαλόπολης.

 

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Θανάση Χριστογιαννόπουλο και το προσωπικό της ΔΗ.Κ.Ε.Γ., δήλωσε: «Ο πανανθρώπινος Μίκης, φως που περνάει μέσα από τις χαραμάδες των σπιτιών, τραγούδι που σιγο-τραγουδιέται πίσω από τα χείλη, μελωδία και στίχος που ταράσσουν την ύπαρξη, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αυτόν εδώ τον τόπο και αποτελεί κομμάτι του. Αιώνιο σύμβολο, διαχρονικός και αγαπημένος και ως τέτοιον τον τιμούμε απόψε και κάθε απόψε.»

pyladis_1
pyladis_2
pyladis_3

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr