Εορτασμός της επετείου της μάχης της Δραμπάλας στη Μεγαλόπολη

Ιουνίου 14, 2022 0
Εορτασμός της επετείου της μάχης της Δραμπάλας στη Μεγαλόπολη
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 στην Kοινότητα Ακόβου του Δήμου Μεγαλόπολης, εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της μάχης της Δραμπάλας.

Τιμήσαμε την μνήμη ηρωικών προγόνων που πολέμησαν με ψυχή και πέρασαν στην ιστορία.

Η στάση τους διδάσκει αυθεντικό πατριωτισμό, και ανοίγει πάντα δρόμο φωτεινό στις επόμενες γενιές. Ας είναι η μνήμη τους αιώνια.

Πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής Ιστορίας Αντώνης Ι. Παναγιωτόπουλος. Ακολούθησε αναπαράσταση της ιστορικής μάχης της Δραμπάλας, βασισμένη σε θεατρικό δρώμενο της ΚΟΙΝΣΕΠ “Πράματα και θάματα”, με συμμετοχή του συλλόγου “Ελληνομνήμονες”, καθώς και παραδοσιακοί χοροί από το σύλλογο “Φίλοι της Παράδοσης”.

Τελετάρχης ήταν ο κ. Αθανάσιος Σταθόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ακοβιτών Καλαμάτας “Ο Άγιος Γεώργιος”.

Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική Μεγαλόπολης.

Παρευρέθηκαν: οι Βουλευτές Αρκαδίας κ.κ. Γεώργιος Παπαηλιού, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Εμμανουήλ Σκαντζός, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Σιέμπος, Ιωάννης Μπουγιούκος, ο Διοικητής της 124 Π.Β.Ε. Σμήναρχος κ. Γρηγόριος Διόλατζης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελoύς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης κ. Χρήστος Κουμουνδούρος, ο τέως Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας (τέως Αντιπεριφεριάρχης), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Μπελιάς, Κώστας Μιχόπουλος, Βασίλης Κουρουνιώτης, Πολύβιος Κακκαβάς, Δημήτρης Γιώτης, ο Υπαστυνόμος Β’ κ. Γεώργιος Λειβαδίτης, ο Υποπυραγός κ. Χρήστος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ακόβου κ. Γεώργιος Τζούβελης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθoς κόσμου.

Εκ του Δήμου

  • εκδηλωση

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr