Με μικρή συμμετοχή "Η Οδός Καρδιάς" ξεκίνησε σήμερα από την Τρίπολη και θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα

Ιουνίου 04, 2022 0
Με μικρή συμμετοχή
Η δράση «Οδός Καρδιάς» πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο (4/6/2022), στην πόλη της Τρίπολης. Μία δράση του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και την Καρδιολογική Κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Για τη δράση μίλησαν η Αντιδήμαρχος Τρίπολης, κυρία Ελένη Καρούντζου, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο ο Καθηγητής Κώστας Τούτουζας. Δυστυχώς ελάχιστοι πολίτες συμμετείχαν στη σημαντική αυτή δράση ευαισθητοποίησης (περίπου 70 άτομα μαζί με τους διοργανωτές όπως φαίνεται και στο βίντεο).

283551005 436901871770190 4378436031881891976 n

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του ΕΛΙΚΑΡ και στο όραμα του αειμνήστου Καθηγητή Παύλου Τούτουζα. «Σήμερα μετά από μία σκέψη του Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Κώστα Τούτουζα διοργανώνουμε αυτή τη δράση που ξεκινά από την Τρίπολη και στη συνέχεια θα οργανωθεί σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τον υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, για να αποφύγουμε καρδιολογικά επεισόδια. Το περπάτημα είναι το άλφα και το ωμέγα.»
Από την πλευρά του, ο Καθηγητής Κώστας Τούτουζας είπε ότι «πέρα από την ενημέρωση, θέλουμε τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης για να υπάρχει πρακτική εφαρμογή. Το νόημα είναι ασκήσου στην πόλη σου. Από τις στατιστικές προκύπτει ότι ασκούνται λιγότερο οι γυναίκες 40-55 ετών που έχουν παιδιά, επαγγελματικές υποχρεώσεις και ζουν στην επαρχία. Συνδυάζουμε την άσκηση με το περιβάλλον, αύριο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η Τρίπολη είναι μια αναπτυγμένη καρδιολογικά πόλη. Είναι μεγάλη τύχη να έχετε πολύ καλούς καρδιολόγους στα ιδιωτικά τους ιατρεία και μια πολύ καλή καρδιολογική κλινική στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.»

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος έκοψε την κορδέλα στην οδό «Καραϊσκάκη», μαζί με τον Καθηγητή κ. Τούτουζα και τους παρευρισκόμενους καρδιολόγους και κατόπιν όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση περπάτησαν ως το θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr