ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τις πληγείσες από χαλαζόπτωση περιοχές της Μαντινείας επιστέφθηκε κλιμάκιο του Δήμου με τον ΕΛΓΑ

Μαϊος 17, 2022 0
Τις πληγείσες από χαλαζόπτωση περιοχές της Μαντινείας επιστέφθηκε κλιμάκιο του Δήμου με τον ΕΛΓΑ
Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η χαλαζόπτωση της Δευτέρας (16/5/2022), σε καλλιέργειες δέντρων, αμπελιών και κηπευτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Μαντινείας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Τρίπολης. Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, επικοινώνησε με τους προέδρους της δημοτικής ενότητας Μαντινείας προκειμένου να ενημερωθεί και κατόπιν, με εντολή του, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Παπαδάτος επισκέφθηκε (σήμερα, Τρίτη 17/5/2022) περιοχές της Μαντινείας, οι οποίες επλήγησαν από το χαλάζι.

Ο Αντιδήμαρχος επισκέφθηκε καλλιεργήσιμες εκτάσεις της Μαντινείας μαζί με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Ιωάννη Ασσιούρα, συνομίλησαν με τους πληττόμενους παραγωγούς, εξέτασαν τις καλλιέργειες και διαπίστωσαν τις σοβαρές ζημιές. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, την περιοχή θα επισκεφθεί και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπαδάτος σημείωσε: «Μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η τελευταία χαλαζόπτωση στην περιοχή μας, ο Δήμος Τρίπολης κινήθηκε τάχιστα και βρέθηκε στο πλευρό των παραγωγών μας. Στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας, στηρίζουμε τον πρωτογενή μας τομέα, ο οποίος βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές.

Το ζητούμενο είναι η, κατά το δυνατόν ταχύτερη, καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών προκειμένου να πληρωθούν σύντομα οι αποζημιώσεις. Σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια των εφοδίων δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης των αγροτών, η χθεσινή καταστροφή, αν δεν υπάρξουν σύντομα αποζημιώσεις, θα είναι η οριστική ταφόπλακα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας.»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr