Καμπύλης: Με την υπογραφή της παρούσας προγραμματικής σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου

Μαϊος 04, 2022 0
Καμπύλης: Με την υπογραφή της παρούσας προγραμματικής σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Β΄ Εθνοσυνέλευσης υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το έργο «Προστασία οδού στην περιοχή «Ατσίγγανος» Παραλίου…

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της παρούσας σύμβασης είναι 26 μήνες από την υπογραφή της.


Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται.
Το παρόν έργο αφορά στην εκτέλεση τεχνικών έργων για την αποκατάσταση – επισκευή των υποσκαφών και τη θωράκιση έναντι της κυματικής δράσης του μετώπου του τοιχίου αντιστήριξης της επαρχιακής οδού Παραλίου Άστρους – Άργους και συγκεκριμένα στην ευρύτερη παράκτια ζώνη της περιοχής Ατσίγγανος.
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή της παρούσας προγραμματικής σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αφορά στην αποκατάσταση, προστασία και θωράκιση του δρόμου, στην περιοχή Ατσίγγανος, τόσο για την ασφαλή διέλευση πεζών όσο και οχημάτων. Για να φθάσουμε εδώ έχουν προηγηθεί χρονοβόρες ενέργειες που αφορούσαν στην τροποποίηση της γραμμής του αιγιαλού προκειμένου να μπορεί να εκτελεστεί το έργο. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πως για να ωριμάσει και να υλοποιηθεί ένα έργο απαιτείται επίμονη δουλειά και χρονοβόρες διαδικασίες, για το συγκεκριμένο έργο έχουν ξεκινήσει δύο χρόνια πριν. Παράλληλα για να αντιμετωπιστεί ολικά και οριστικά η διάβρωση στις ακτές του Δήμου μας έχουμε υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για την χρηματοδότηση μελετών αντιδιαβρωτικής προστασίας στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά και στην παραλία Αγίου Ανδρέα. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους της Τεχνικής μας Υπηρεσίας καθώς και της Κτηματικής Υπηρεσίας για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε να φθάσουμε στην υλοποίηση του έργου. Τέλος ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα για την συνεργασία και την υλοποίηση της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr