Η Χορωδία του Ορφέα Τρίπολης συμμετέχει στις Πασχαλινές Εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης

Απριλίου 15, 2022 0
Η Χορωδία του Ορφέα Τρίπολης συμμετέχει στις Πασχαλινές Εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης
Η Χορωδία του ΟΡΦΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, συμμετέχει με τις πιο κάτω δράσεις, στο Πασχαλινό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης:

Την Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου 2022, η μεικτή χορωδία, θα αποδώσει το Δοξαστικό των Αποστίχων του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης, το Τροπάριο της Κασσιανής, σε μέλος Θεμιστοκλή Πολυκράτη με προσαρμο γή για τετράφωνη μεικτή χορωδία από τον Μαργέτη Θεοδωράτου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, στο Μαλλιαροπού λειο Θέατρο (ώρα προσέλευσης για έλεγχο δικαιολογητικών 20:30, ώρα έ ναρξης 21:00), η Μεικτή Χορωδία, θα ερμηνεύσει το εμβληματικό «Requiem» του συνθέτη της ύστερης Ρομαντικής εποχής, Gabriel Faure (1845-1924). Τα σολιστικά μέρη του έργου θα αποδώσουν, η Ελένη Αρτοπούλου (σοπράνο) και ο Περικλής Καπόγιαννης (βαρύτονος), στο πιάνο συνοδεύει ο Γιώργος Μιχαλόπουλος και στο βιολί ο Μιχάλης Δαβλάντης. Τη μουσική διδασκαλία των μονωδών έχει επιμεληθεί η Γιέλενα Γιοβάνοβιτς Μπακοπούλου, ενώ τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της χορωδίας έχει η μαέστρος της μεικτής χο ρωδίας Χριστίνα Αθανασοπούλου.

Την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022:
Το απόγευμα, το γυναικείο τμήμα της μεικτής χορωδίας, θα ψά λει τα Εγκώμια του Επιταφίου στο Δεκάζειο Γηροκομείο, ενώ Το βράδυ, η Μεικτή Χορωδία, θα συνοδεύσει με Εγκώμια τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στην περιφορά που θα γίνει σύμ φωνα με το πρόγραμμα της εκκλησίας στους δρόμους της οικείας ενορίας.
Ολοκληρώνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε στην αγάπη των φίλων του Ορφέα Τρίπολης, τους οποίους σας περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά στο Μαλλιαροπούλειο, ότι όλη η προετοιμασία της χορωδίας συντελέστηκε μέσα σε περιβάλλον περιορισμών λόγω πανδημίας και με όλα τα προβλεπό
μενα μέτρα προφύλαξης, πρακτική που δυσχέραινε τις πρόβες, ιδιαίτερα του Ρέκβιεμ που είναι απαιτητικό έργο στα όρια των εκτάσεων της κάθε φωνής.

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, Καλό Πάσχα και Καλή Επιτυχία σε όλες τις πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας Χρήστος Κουταλιανός Γεωργία Γιαννοπούλου

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr