Υποβολή δηλώσεων ζημιάς για καλλιέργειες που επλήγησαν από τον παγετό της 13ης Μαρτίου

Μαρτίου 21, 2022 0
Υποβολή δηλώσεων ζημιάς για καλλιέργειες που επλήγησαν από τον παγετό της 13ης Μαρτίου
Ύστερα από τον παγετό που προκλήθηκε στις 13 Μαρτίου 2022, παρόλες τις προσπάθειες των παραγωγών με διάφορες καλλιεργητικές τεχνικές δεν κατέστη δυνατό να διατηρήσουν την θερμοκρασία στα αγροκτήματά τους σε συνθήκες τέτοιες ώστε να μην έχουν απώλεια παραγωγής.

Η θερμοκρασία κατά τόπους άγγιξε και τους -4 βαθμούς Κελσίου. Ιδιαίτερα στα βερίκοκα στις πρώιμες ποικιλίες η ζημιά άγγιξε το 100%.

Άμεσα ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Καμπουρολιάς ήρθαν σε επαφή τόσο με τον Πρόεδρο  του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο όσο και με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Ιωάννη Ασσιούρα, όπου τους μετέφεραν την αγωνία των παραγωγών για την απώλεια της παραγωγής και την ανάγκη για την άμεση καταγραφή των ζημιών. Έπειτα και από την αναγγελία ζημιάς όπου έκαναν στις 14 Μαρτίου οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ Δήμου Βόρειας Κυνουρίας πραγματοποιήθηκε αυτοψία, στις 17 και 18 Μαρτίου, από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ το οποίο διαπίστωσε το μέγεθος της ζημιάς.

Σας γνωρίζουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου και έως την Δευτέρα 28 Μαρτίου θα μπορούν οι παραγωγοί, εφόσον έχουν υποστεί ζημιές, να προσέλθουν, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους υπαλλήλους, και να δηλώσουν τα αγροκτήματά τους που επλήγησαν από τον παγετό ως εξής: για όσα αγροκτήματα βρίσκονται στην Κοινότητα Άστρους θα απευθύνονται στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, στην υπάλληλο κα Ανθούλα Μαγκλή (2755360112) ενώ για τα αγροκτήματα των υπόλοιπων Κοινοτήτων θα απευθύνονται στο Κ.Ε.Π. Άστρους, στους υπαλλήλους κα Μαρία Σελίμου (2755360002) και κ. Σωτήρη Καψάλη (2755360012).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr