Πρόγραμμα Εορτασμού 25ης Μαρτίου στην Τρίπολη

Μαρτίου 21, 2022 0
Πρόγραμμα Εορτασμού 25ης Μαρτίου στην Τρίπολη
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 

ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022  

Γενικός Σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας  της 23ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

 

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου  όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων,  των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των οργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των κεντρικών οδών και πλατειών της Τρίπολης. 

10:00 Επετειακές ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

11:00 Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες, προσκόπους και μέλη του Σ.Ε.Ο. στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022  

07:00 Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες στις εκκλησίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας. 

08:00 Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων (πλατεία Άρεως) από Τιμητικό Άγημα και τη Στρατιωτική Μπάντα της Διοίκησης Κέντρων IV ΜΠ «Πελοπόννησος». 

10:30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμεγγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας  κ. Αλεξάνδρου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Κωνσταντίνο Ν. Μαρκόπουλο, πρόεδρο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.  

11:15 Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και  των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρί των, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του  Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

12:00 Παρέλαση: Δημοτικής Φιλαρμονικής, αναπήρων πολέμου, μαθητών και μαθητριών, τμημάτων ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, προσκόπων και συλλόγων. Χώρος της παρέλασης ορίζεται η οδός Εθνικής Αντίστασης. Με τη λήξη της παρέλασης μαθητές και μαθήτριες θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Άρεως. 

17:15 Υποστολή της Σημαίας 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Παρακαλούνται όπως φροντίσουν για τα σχετικά με: 

  •  την οργάνωση των ιεροτελεστιών, η Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας • τη συμμετοχή του στρατού, η Διοίκηση Κέντρων IV ΜΠ «Πελοπόννησος» • τον σημαιοστολισμό, τη φωταγώγηση, την παρουσία της Φιλαρμονικής και την προετοιμασία του χώρου, ο Δήμος Τρίπολης 
  • την τήρηση της τάξης, η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας 
  •  τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών, οι προϊστάμενοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου  Τριαντάφυλλος Στρατήγης και Τάκης Χαραλαμπόπουλος.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

  • 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ
  • παρέλαση

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr