ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπεγράφει η σύμβαση του έργου για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου στον Πλάτανο

Ιανουαρίου 21, 2022 0
Υπεγράφει η σύμβαση του έργου για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου στον Πλάτανο
Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου στον Πλάτανο Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» μεταξύ του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ.
Γιώργου Καμπύλη και της ανάδοχης εταιρείας Κ/Ξ Δ. Μπόκολας – Π. Κουτσούγερας.

Είναι ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 405.000,00€. Ύστερα από την δημοπράτηση και την έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος συμβασιοποιήθηκε με προϋπολογισμό 299.752,06€. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι εκατόν ογδόντα ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.
Το έργο αφορά στην ανακαίνιση ενός διατηρητέου κτιρίου στην Κοινότητα Πλατάνου με σκοπό τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου πλήρους αναβαθμισμένου και εκσυγχρονισμένου ώστε να μπορεί να στεγάσει το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.
Η δημιουργία αυτού του εκθεσιακού χώρου έρχεται να καλύψει το πρόβλημα της απουσίας ενός σημείου αναφοράς στον ορεινό όγκο του Δήμου που θα αναδείξει τις ορεινές περιοχές και θα προσελκύσει τις παραπάνω μορφές τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης: «Άλλο ένα έργο πνοής για τον ορεινό όγκο παίρνει σάρκα και οστά. Ένα έργο που κάποιοι το εμπνεύστηκαν πολλά χρόνια πριν, η μελέτη του έγινε το 2008 και από τότε και μετά κάποιοι το υποσχέθηκαν πολλές φορές. Όμως η δική μας Δημοτική αρχή είναι αυτή που το υλοποιεί ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες και αφού εξασφάλισε την χρηματοδότησή του. Με την ολοκλήρωσή του θα δημιουργηθεί ένας εκθεσιακός χώρος ο οποίος θα συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Συνεχίζουμε δυναμικά με επίκεντρο πάντα τις προοπτικές ανάπτυξης της Βόρειας Κυνουρίας».

3

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr