Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τις καθαρίστριες»

Ιανουαρίου 04, 2022 0
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τις καθαρίστριες»
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής.

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο το θέμα των καθαριστριών  στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο εν μέσω μάλιστα της πανδημίας.

Η αρχή έγινε το 2016 με την προκήρυξη ΣΟΧ 1/2016 για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου όπου με τις αντιφατικές ενέργειες και τις φωτογραφικές διατάξεις οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα ταλαιπωρήθηκαν μέχρι το τέλος του 2018 (Ερώτησή μου στο υπουργό Υγείας 4442/19.12.2018). Με την ίδια ερώτηση καλούσα τον τότε υπουργό της Kυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «να εκδοθεί νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης» ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα κοινωνικού αυτοματισμού ανάμεσα στους εργαζόμενους. Αυτό δεν έγινε και η εργασία των συμβασιούχων παρατάθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης στην καθαριότητα από 31/12/2018 έως 31/3/2022 με διαδοχικές επιβεβλημένες ανανεώσεις λόγω κυρίως της πανδημίας.

Σήμερα η Kυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει για την καθαριότητα να μην ακολουθήσει την αποδεκτή από όλους διαδικασία πρόσληψης με προκήρυξη μέσω  ΑΣΕΠ, αλλά στις 28/12/2021 προκηρύσσει Ανοιχτή Ηλεκτρονική  Διαδικασία με σκοπό την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες εργολάβους, αποκλείοντας και οδηγώντας τους μακροχρόνια εργαζόμενους στην καθαριότητα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην ανεργία.

Ως Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ έχουμε ζητήσει για όλο το προσωπικό του ΕΣΥ, επιστημονικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, σίτισης, καθαριότητας, κλπ να γίνουν άμεσα όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ ώστε τα Νοσοκομεία όπως το Παναρκαδικό να μπορέσουν να επιτελέσουν τον κρίσιμο ρόλο τους για την υγεία των πολιτών. Ζητάμε ως εκ τούτου και η νέα πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας να γίνει μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ώστε  μετά τις 31.3.2022 με διαφανή και δίκαια κριτήρια να απασχοληθούν οι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν.

Ο  Βουλευτής,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

  • Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr